Командирът на 49-а общовойскова армия на Русия генерал-лейтенант Яков Резанцев

...
Командирът на 49-а общовойскова армия на Русия генерал-лейтенант Яков Резанцев
Коментари Харесай

Високопоставен генерал на Путин е убит: Украйна

Командирът на 49-а общовойскова войска на Русия генерал-лейтенант Яков Резанцев е премахнат при село Чернобаевка, край Херсон.

Новината бе обявена от украинските медии.

Украинският народен представител Олексий Гончаренко написа това в Telegram на 25 март. Все още няма удостоверение на информацията от съветска страна.

" Нашите военни отстраниха още един почитан военачалник.. Този път генерал-лейтенантът отива по дяволите.. Яков Резанцев ", сподели депутатът. Той прецизира, че въпросният воин е шеф на 49-а комбинирана войска на Южния боен окръг на Русия от Ставропол. Известно е, че генералът е получил поста на пълководец през август 2020 година Той взе участие във войната в Сирия.

Русия не удостоверява ликвидирането на своя генерал-лейтенант, както направи с предходни военни командири, убити в Украйна. Все още не е известно в кой сектор на фронта е бил погубен Резанцев.

Трябва да се означи, че на 24 март вечерта Олексий Арестович, консултант на ръководителя на украинската президентска канцелария, заяви за десетото проваляне на съветските войски в Чернобаевка, Херсонска област. Той посочи, че съветските войски са се втурнали да бягат през моста Антонов.

Яков Резанцев е роден на 17 юни 1973 година в село Елбанка, Алтайски край. От август 2020 година той е пълководец на 49-та комбинирана войска на Южния боен окръг, а от 2021 година е генерал-лейтенант.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР