Колумбийските власти са заловили Дайро Антонио Усуга, известен като Отониел

...
Колумбийските власти са заловили Дайро Антонио Усуга, известен като Отониел
Коментари Харесай

Хванаха най-издирвания колумбийски наркотрафикант

Колумбийските управляващи са заловили Дайро Антонио Усуга, прочут като Отониел - водач на Клана на Залива и най-издирвания наркотрафикант в страната, заяви БНР, базирайки се на Ройтерс.  

Отониел е бил хванат в събота при интервенция на въоръжените сили на Колумбия.  
 След Германия Съединени американски щати проверява Хавански синдром и в Колумбия След Германия Съединени американски щати проверява " Хавански синдром " и в Колумбия
Съединени американски щати проверяват вероятни случаи на така наречен „ Хавански синдром “ в посолството си в Колумбия единствено дни преди аудиенция на държавния...

„ Това е най-големият удар против наркотрафика в страната ни през този век. Този удар е съпоставим единствено с този против Пабло Ескобар през 90-те години “, съобщи президентът на Колумбия Иван Дуке. Той заяви, че един полицейски чиновник е умрял по време на интервенцията.  

Колумбийското държавно управление бе оповестила премия от 3 милиарда песо (800 000 долара) за информация за местонахождението на Отониел, а Съединени американски щати бяха предложили 5 млн. $ за помощ за откриването му.  

След престой при леви партизани, a след това в паравоенна организация 50-годишният Усуга се издигна до началник на Клана на Залива. Картелът разполага с към 1200 въоръжени мъже - в главната си част някогашни членове на крайнодесни паравоенни групировки, и има наличие в 10 от 32 колумбийски провинции.  

През 2016 година колумбийските управляващи стартираха интервенция „ Агамемнон “, при която убиха и заловиха десетки от помощниците на Отониел и започнаха да търсят активите му, като в следствие го принудиха да бъде непрекъснато в придвижване, твърди полицията.  
 Колумбия е конфискувала 116 тона кокаин за месец и половина Колумбия е конфискувала 116 тона кокаин за месец и половина
Колумбия заяви във вторник, че е конфискувала 116 тона кокаин при взаимни военни интервенции със страните от Америка и Европа, заяви А...

В интервенция „ Озирис “, довела до залавянето на Отониел, са взели участие повече от 500 чиновници на колумбийските специфични елементи и 22 хеликоптера, заяви министърът на защитата Диего Молано.  

Въпреки че президентът Иван Дуке разгласи, че залавянето на Усуга е краят на Клана на Залива, специалисти считат сигурно нов водач чака да поеме властта в картела и карцерът на Отониел няма да промени обстановката с наркотрафика.  

През март колумбийската полиция и американската Агенция за битка с опиатите заловиха сестрата на Отониел Нини Йохана Усуга, която беше екстрадирана в Съединени американски щати да бъде съдена по обвинявания в наркотрафик и пране на пари, напомня Ройтерс.

Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР