Колумбийските футболисти излизат в стачна готовност, след като дълго продължилите

...
Колумбийските футболисти излизат в стачна готовност, след като дълго продължилите
Коментари Харесай

Футболистите в Колумбия прекратиха местното първенство

Колумбийските футболисти излизат в протестна подготвеност, откакто дълго траялите диалози за изискванията им на труд не доведоха до позитивен резултат, заяви профсъюзът им.

В договарянията участваха играчи, Лигата на Колумбия и Футболната федерация на страната. Сред желанията на футболистите бяха понижаване на броя на мачовете, групов контракт за опазване на здравето и предварителна защита от травми и пренаписване на дисциплинарния устав.

В стачката ще се включат играчите от елитните дивизии, както при мъжете, по този начин и при дамите. Ситуацията ескалира по време на договарянията в последните няколко седмици, откакто футболистите се оплакаха, че техните стремежи въобще не са изслушани, а Федерацията и Лигата се пробват да ги пренебрегват.

Водещите тимове стачкуваха през последния уикенд, като футболистите седнаха на терена и лекичко си подритваха топката между тях в първите минути след началния съдийски сигнал.

"Играчите съвсем единомислещо се сплотиха към концепцията за прекъсването на шампионата, " съобщи Карлос Гонсалес, изпълнителен шеф на профсъюза АколФутПро.

"Когато вашите работодатели не слушат вашите претекстове, вие имате право да употребявате тези механизми, с цел да ги накарате да ви слушат. "

От Ройтерс са търсили, както федерацията, по този начин и професионалната лига за коментар. Оттам към този момент са внимателни в изявленията си, само че и мъжките, и женските тимове не са решили на коя дата ще започват ефикасните си протестни дейности. Последното решение на Световния съюз на футболистите от ФИФПро е да изиска нов старт на разговора./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР