Колумбийската певица Шакира, чието пълно име е Шакира Исабел Мебарак

...
Колумбийската певица Шакира, чието пълно име е Шакира Исабел Мебарак
Коментари Харесай

Шакира върви към съд в Испания, може ли да се стигне и до затвор?

Колумбийската певица Шакира, чието цялостно име е Шакира Исабел Мебарак Рипол, може да седне на подсъдимата пейка в Испания за вероятно укриване на налози, съгласно информация на испанския всекидневник " Ел Паис ", съобщи БГНЕС.

Певицата няма да може да избегне правосъдни разногласия, в случай че не подписа договорка с обвиняването в последния миг. След три години следствие стана ясно, че има задоволително аргументи певицата да бъде изправена пред съда за укриване на налози. Прокуратурата упреква Шакира в шест данъчни закононарушения, тъй че в случай че бъде приета за отговорна, тя може да бъде наказана на затвор.
 Шакира продаде правата за всичките си песни Шакира продаде правата за всичките си песни
Шакира стана следващата от низ от артисти и музиканти, продали правата за своята музика за милиони долари. Всички 145 нейни песни, сред...

През юни 2019 година певицата даде показания в испански съд по дело за вероятно укриване на налози. Изпълнителката е обвинена в закононарушения, свързани с укриване на налози през 2012-2014 година за общо 14,5 милиона евро.

Смята се, че от 2011 година Шакира живее в столицата на Каталуния с бранителя на испанския футболен клуб Барселона Жерар Пике. Според испанското законодателство, в случай че човек живее в страната повече от шест месеца, той автоматизирано става данъчен резидент на Испания. Това значи, че той би трябвало да заплаща налози върху всички приходи, в това число тези, получени в чужбина.

44-годишната Шакира е известна освен като певица, само че и като създател на песни, танцьорка, музикален продуцент, хореограф и модел. Смята се за най-успешната латиноамериканска изпълнителка. Тя има звезда на Алеята на славата в Лос Анджелис и е един от най-продаваните реализатори на всички времена.

Още:

Още от ШОУБИЗНЕС:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР