Колумбийската певица Шакира, чието пълно име е Шакира Исабел Мебарак

Колумбийската певица Шакира, чието пълно име е Шакира Исабел Мебарак ...

Шакира върви към съд в Испания, може ли да се стигне и до затвор?

Колумбийската певица Шакира, чието пълно име е Шакира Исабел Мебарак Рипол, може да седне на подсъдимата скамейка в Испания за евентуално укриване на данъци, според информация на испанския ежедневник "Ел Паис", предаде БГНЕС.

Певицата няма да може да избегне съдебни спорове, освен ако не сключи сделка с обвинението в последния момент. След три години разследване стана ясно, че има достатъчно причини певицата да бъде изправена пред съда за укриване на данъци. Прокуратурата обвинява Шакира в шест данъчни престъпления, така че ако бъде призната за виновна, тя може да бъде осъдена на затвор.

Шакира продаде правата за всичките си песни Шакира продаде правата за всичките си песни
Шакира стана поредната от низ от певци и музиканти, продали правата за своята музика за милиони долари. Всички 145 нейни песни, между...

През юни 2019 г. певицата даде показания в испански съд по дело за евентуално укриване на данъци. Изпълнителката е заподозряна в престъпления, свързани с укриване на данъци през 2012-2014 г. за общо 14,5 милиона евро.

Смята се, че от 2011 г. Шакира живее в столицата на Каталуния с защитника на испанския футболен клуб Барселона Жерар Пике. Според испанското законодателство, ако човек живее в страната повече от шест месеца, той автоматично става данъчен резидент на Испания. Това означава, че той трябва да плаща данъци върху всички доходи, включително тези, получени в чужбина.

44-годишната Шакира е известна не само като певица, но и като автор на песни, танцьорка, музикален продуцент, хореограф и модел. Смята се за най-успешната латиноамериканска изпълнителка. Тя има звезда на Алеята на славата в Лос Анджелис и е един от най-продаваните изпълнители на всички времена.

Още:

Още от ШОУБИЗНЕС:

Източник: actualno.com