Колумбийската футболна федерация и нейни служители, включително членът на Съвета

...
Колумбийската футболна федерация и нейни служители, включително членът на Съвета
Коментари Харесай

$4,3 млн. глоби за колумбийската федерация и служители заради машинации

Колумбийската футболна федерация и нейни чиновници, в това число членът на Съвета на ФИФА Рамон Йесурун, бяха санкционирани с милиони долари за нерегламентирани продажби на билети за квалификационни мачове за Световното състезание в Русия през 2018-а година. В решение, оповестено късно нощес, държавната организация за контролиране на бизнеса наложи санкция от 4,3 милиона $ на федерацията като резултат от двугодишно следствие.

Йесурун, президент на федерацията и член на Съвета на ФИФА от 2016 година насам, беше санкциониран със сума, чийто еквивалент е 83 000 $. Предшественикът на Йесурун - Луис Бедоя беше санкциониран със 72 000 $. Бедоя се призна за отговорен по обвиняванията във финансова корупция, повдигнати от Министерството на правораздаването на Съединени американски щати през 2015 година и по-късно беше осъден до живот със възбрана да се занимава футбол от комисията по нравственос на ФИФА. В другите обвинявания има и такива в рушвет.

Самият Йесурун също е изправен пред следствие от страна на Комисията по нравственос на Световната централа. ФИФА съобщи още, че ще добави и други обвинявания и доказателства против началника. Държавната прокуратура на страната организира настрана свое следствие. Билетите са продадени на три пъти по-високи цени от естественото за домакинските мачове с Бразилия и Уругвай.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР