Колумбия ще получи два заема на обща стойност 830 милиона

...
Колумбия ще получи два заема на обща стойност 830 милиона
Коментари Харесай

Световната банка ще отпусне заем на Колумбия на стойност 830 млн. долара

Колумбия ще получи два заема на обща стойност 830 милиона $ от Световната банка за финансиране на напъните за възобновяване от пандемията от COVID-19 и за обучение, оповестиха държавното управление на страната и банката в четвъртък, съобщи " Ройтерс ".

„ Чрез тези два заема, които са от огромно значение за Колумбия, Световната банка ще способства за общия народен бюджет и бюджета на националното министерство на образованието “, сподели националният шеф по обмисляне на Колумбия, Алехандра Ботеро, в изказване на Световната банка.

„ Средствата ще оказват помощ на просветителната система и стопанската система да се възстановят от пандемията от COVID-19 “, добави тя.

„ Първият заем за 750 милиона $ ще бъде употребен за понижаване на бариерите при заетостта, пред които са изправени дамите, и за финансиране на напъните за адаптиране към изменението на климата и самодейностите за биоразнообразие “, сподели банката.

„ Вторият, за 80 милиона $, ще бъде употребен за възстановяване на просветителните тактики и възстановяване на координацията сред учителите и локалните управляващи за подкрепяне на уязвимите възпитаници “, се споделя в изказването.

„ И двата заема ще поддържат напъните на държавното управление за поощряване на по-справедлив достъп до благоприятни условия за най-уязвимите групи на фона на пандемията “, сподели Марк Р. Томас, шеф на Световната банка за Колумбия, Мексико и Венецуела.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР