Колумбия и Бразилия затягат контрола по границата с Венецуела в

...
Колумбия и Бразилия затягат контрола по границата с Венецуела в
Коментари Харесай

Колумбия и Бразилия засилват контрола по границата с Венецуела

Колумбия и Бразилия стягат контрола по границата с Венецуела в опит да се оправят с възходящия мигрантски поток от своята обхваната от икономическа рецесия съседка, съобщи Ройтерс.

Колумбийският президент Хуан Мануел Сантос сподели, че ще наложи по-строг миграционен надзор, ще приключи издаването на гранични карти, позволяващи на венецуелци краткотрайно да влизат в Колумбия, с цел да купуват храни и медикаменти, и ще разположи още 3000 души за защита на границата, в това число 2120 бойци.

Той съобщи при посещаване в граничния колумбийски град Кукута, че държавното управление му прецизно ще преследва всяко нелегално държание от страна на венецуелци.

По думите му Колумбия харчи милиони долари в поддръжка на мигрантите.
Бразилският министър на защитата Раул Жунгман съобщи, че държавното управление ще разположи още бойци по границата с Венецуела и ще стартира да реалокира десетки хиляди венецуелски бежанци, пристигнали да търсят храна, работа и заслон.

По думите му армията ще усили своя контингент по границата на 200 бойци.

Бразилското държавно управление споделя, че няма да затваря границата и възнамерява да реалокира бежанците към градове навътре в страната, където те да могат да си намерят работа и да се открият.

И Бразилия, и Колумбия обявиха, че ще вземат ограничения за броене на венецуелските мигранти, влезнали на тяхна територия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР