Колумбиецът Фернандо Гавирия спечели четвъртия етап от Колоездачната обиколка на

...
Колумбиецът Фернандо Гавирия спечели четвъртия етап от Колоездачната обиколка на
Коментари Харесай

Гавирия с втора етапна победа в Тура

 Смяна на караула в Тур дьо Франс
Колумбиецът Фернандо Гавирия завоюва четвъртия стадий от Колоездачната обиколка на Франция - 195 километра от Ла Бол до Сарзо. За състезателя на " Куик Степ " това бе втора етапна победа в тазгодишното 105-о издание на Тура след триумфа му в първия ден на конкуренцията.

Гавирия пресече финалната линия за 4:25:01 часа, като фотофиниш му донесе успеха пред носителя на " зелената фланелка " Петър Саган (Словакия) и Андре Грайпел (Германия), които, както и цялата съществена група, финишираха с равно време с това на спечелилия.

Иначе група от двама белгийци - Гийом ван Килсбург и Димитри Клайс - и двама французи - Жером Кусен и Антони Перес - задаваше темпото през целия стадий. Четиримата стартираха доста мощно и рано се откъснаха пред пелотона, като в един миг преднината им бе повече от седем минути пред главната група. С напредването на километрите обаче групата разумно стартира да топи пасива си и 18 километра преди финала той към този момент бе под две минути.

7,5 километра преди финала обаче главната група смъкна на под минути разликата от бегълците, само че 5 километра преди края всеобщо рухване раздра групата на преследвачите. Сред потърпевшите от рухването бе и един от любимците за краен триумф в Тура Ригоберто Уран.

Километър преди края четиримата бяха застигнати от останалите състезатели, а дребна разтуха за Кусен остана фактът, че завоюва премията за " най-активен играч " в стадия.

Победата на Гавирия не донесе разбърквания на върха в генералното класиране, където водач продължава да бъде Грег ван Авермет от Белгия. Носителят на " жълтата фланелка " продължава да се движи с равно време с това на американеца Ти Джей ван Гардерен от 13 часа, 33 минути и 56 секунди. Трети в общото класиране е британецът Гераинт Томас на единствено 3 секунди зад водачите. Четирикратният победител в Тура Крис Фрум е 17-и в подреждането на 55 секунди от Авермет и Ван Гардерен.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР