"Колкото повече, толкова повече" е казал един велик Пух-ен мислител.

...
"Колкото повече, толкова повече" е казал един велик Пух-ен мислител.
Коментари Харесай

Новата мода при смартфоните - не две, а по три камери

"Колкото повече, толкоз повече " е споделил един популярен Пух-ен мъдрец. Именно тази философия наподобява, че следват производителите на смарт телефони. След като през последните години смарт телефоните с двойни камери се трансфораха в нещо обикновено, в този момент е време за моделите с тройни камери. Първите от тях към този момент са на пазара.

Apple преоткрива iPhone с три нови модела

Най-важната смяна в новия iPhone, която всички пропущат

Samsung да вземем за пример показа новия Galaxy A7, който има тъкмо 3 камери на гърба. Всяка от камерите има друг датчик и обектив. Една е с 24МР за детайлни фотоси, втората е с 8МР с широкоъгълен обектив, а третата е 5МР, като работи дружно с първата и разрешава смяна на "дълбочината " на фрагмента, по-добри фотоси на слаба светлина и други Преди него Huawei показа P20 Pro също с 3 камери.

Новият iOS 12 е по-бърз и дава повече независимост

Известията на смарт телефона - новият призрачен сън на потребителя

Именно това е концепцията на множеството камери. По този метод смарт телефонът ще може да се употребява за снимане допълнително обстановки, има по-голям избор от благоприятни условия и функционалности. Това разрешава на мобилните телефони да се конкурират още повече с фотоапаратите даже и и с тези със сменяеми обективи.

Някои компании към този момент гледат и в още по-далечното бъдеще. Light да вземем за пример създава смарт телефон, който ще може да има сред 5 и 9 камери. Означава ли това, че един ден ще има смарт телефони, на които целият тил ще е затрупан с камери? Най-вероятно не. От една страна няма да има потребност от толкоз доста камери с разнообразни функционалности и настройки. От друга страна, до момента в който се доближи до сходно равнище, най-вероятно смарт телефонът към този момент ще е сменен от друго устройство.

Huawei измести Apple и е втора при смарт телефоните

За в този момент обаче едно е несъмнено - пазарът на така наречен мултикамерни смарт телефони занапред ще пораства. Анализаторската компания Keypoint Intelligence предвижда, че идната година смарт телефоните с 5 камери ще са стандарт във високия клас. Вероятно към 5 ще е и окончателният брой камери. Те ще са нужни най-много на приложенията и игрите с виртуална и добавена действителност. Има и много нови функционалности с изкуствен интелект, които разрешават да се извлече повече от няколко обектива и датчика по едно и също време.

5 "стари " технологии, които не съществуваха преди 10 години

Мултикамерните конфигурации към този момент са забавни и на потребителите. Доклад на Counterpoint Research пресмята, че 42% от всички продадени смарт телефони по света през юли 2018 година са били мултикамерни. Анализаторите чакат наклонността да продължи и до края на годината 60% от всички продадени смарт телефони да са с повече от една камера на гърба. Вече 42% от моделите на пазара оферират такава настройка в на практика всички ценови класове. Единствената огромна компания, която към момента не предлага сходен смарт телефон е Гугъл.

Тенденцията е ясна и откакто безрамковите екрани към този момент не са кой знае какъв брой забавни, смарт телефоните ще заложат още повече на камерите, с цел да притеглят внимание и купувачи.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още забавни вести последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР