Колкото повече превръщаме политическия дебат в театър на абсурда, толкова

...
Колкото повече превръщаме политическия дебат в театър на абсурда, толкова
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: Мантра е, че хората не разбират как ги засяга съдебната реформа

" Колкото повече трансформираме политическия спор в спектакъл на парадокса, толкоз повече се отдалечаваме от жителите, съобщи Надежда Йорданова от " Демократична България "  в изявление за студио " Актуално ".

" Хората се обръщат към нас със своите проблеми от всекидневието си. Първото нещо е терзанието от инфлацията. Но и постоянно ни питат по кое време ще премахнем казуса с бюрокрацията. Те също по този начин схващат, че обстановката от 24 февруари насам е радикално друга и изисква смели решения и разсъдък ", разяснява тя като извод от акцията лице в лице с гласоподавателите в София и Русе, където е лидер на листи на " Демократична България ".

Надежда Йорданова очерта и нуждата от по-бързи и решителни дейности за правосъдната промяна: " Проблемът не е, че хората не схващат значимостта на правосъдната промяна, а че от ден на ден губят вяра. Защото времето минава, а въпросите на жителите за правосъдната промяна са едни и същи. Крайно време е да бъдат решени ".

" По време на срещите с жителите, които имам на улицата и по площадите съвсем всеки ден, всеки втори-трети въпрос е какво вършим с Гешев, за бързината на разглеждане на делата, битовата престъпност, административните спънки за практикуване на другите права на жителите, домашното принуждение ", описа тя.

Надежда Йорданова акцентира, че решаването на всеки от тези проблеми визира приходите на хората, като им пречи да си намерят по-добре платена работа или даже им лишава приход да вземем за пример посредством продължителни разноски за правосъдни каузи.

Бившият правосъден министър изясни, че в борбата с високата инфлация главен приоритет на " Демократична България " е увеличение на приходите през поощряване на бизнеса, увеличение на вложенията и основаване на положителни работни места. Затова част от 25-те законопроекта, които Демократична България ще внесе в първите дни на новото Народно заседание ще са в тази посока. И добави: " Административното увеличение на приходите на всички помпа инфлацията ".

Надежда Йорданова съобщи, че " Демократична България " ще влезе в 48-ото Народно заседание с няколко съществени цели и мандат от жителите за осъществяването им. Основна задача е да се сформира постоянно държавно управление, въпреки и не непременно, с цел да се постави завършек на продължителното ръководство посредством служебни кабинети без надзор от Народното събрание.

" Освен действителната правосъдна промяна и рационална икономическа и политика, третият ни главен приоритет е да се приключи войната, само че при опазване на териториалната целокупност на Украйна. Това значи също по този начин България да бъде енергийно самостоятелна, освен от Русия, само че и от който и да е било различен ", сподели Надежда Йорданова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР