Колкото по-скоро се разпусне това Народно събрание (НС), толкова по-добре

...
Колкото по-скоро се разпусне това Народно събрание (НС), толкова по-добре
Коментари Харесай

ГОРЕЩО! Костадинов с извънредно предупреждение за проблеми с РСМ: Вето, веднага! Или ще стане…

„ Колкото по-скоро се разпусне това Народно заседание (НС), толкоз по-добре и аз не мога да схвана претекстовете на президента Радев да продължава да бави този собствен декрет “, разяснява пред публицисти ръководителят на „ Възраждане “ Костадин Костадинов на въпрос какъв брой още работа би трябвало да свърши Народното събрание и по кое време ще бъде разхлабен. Според него след връщането на третия мандат президентът няма към този момент безусловно никакво нито морално, нито законово съображение да бави.

Относно Република Северна Македония, Костадинов разяснява, че би трябвало да бъде наложено несъгласие на присъединението на й към Европейски Съюз. Предупреждавахме предходната година за това, че в случай че се вдигне ветото, безконтролно, под непознат напън, ще имаме съществени проблеми, уточни той и добави, че, за жалост, това, което са казвали, се е случило.

По мотив на предлагането на президента на РСМ Стево Пендаровски да се забрани достъпът на „ един евродепутат и няколко други лица от България “ до Република Северна Македония, ръководителят на „ Възраждане “ разяснява, че Пендаровски е човек, който е излъчен от партията, която сега е „ главният мотор на антибългарските процеси “ в РСМ. По думите на Костадинов, РСМ постоянно е показвала, че когато тръгне в една линия на опълчване с България, е подготвена да стигне до дъно. „ Големият въпрос е до каква степен може да стигне България “, добави той.

„ Ние сме съдружници с РСМ в НАТО, т.е. ние сме военни съдружници, въз основата на какво тъкмо решение наш боен съдружник ще постанова вероятно решение за възбрана и то за посещаване на евродепутати, на народни представители, на представители от каквито и да било политически обединения, това съюзническо държание ли е “, разяснява водачът на „ Възраждане “. „ Кога ще сложим въпроса пред съвета на външните министри на НАТО, това са вражески дейности “, попита още той.

Според Костадинов някой се пробва да вкара България и Северна Македония в руско-украинския сюжет и това се случва не поради наши дейности, а поради нашите бездействия и макар дейностите на България.

На въпрос дали ще отидат на честванията на рождението на Гоце Делчев на 4 февруари в Скопие, водачът на „ Възраждане “ сподели, че е допустимо да отидат, тъй като постоянно, когато са имали време, са ходили. „ Сега обстановката при нас е малко по-особена, ние чакаме безусловно всеки миг да се разпусне Народното събрание, не знам докога ще продължим да работим, уточни той. Сега при нас идват и избори, с изключение на всичко друго, допустимо е и да не можем да отидем “, сподели още Костадинов, представен от Българска телеграфна агенция.

Той означи, че от „ Възраждане “ в никакъв случай не възнамеряват своите мероприятия в РСМ според от непознати фактори. „ Ние не ги вършим, с цел да ядосаме някого или с цел да се харесаме на някого, ние ги вършим, тъй като по този начин считаме, че е редно “, уточни Костадинов. Той означи, че всяка година, за жалост, единствено те вървят на 4 май на лобното място на Гоце Делчев край към този момент унищоженото село Баница, покрай град Сяр в Беломорска Македония в Гърция.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР