„Колкото по-дълго продължават санкциите срещу Русия, толкова по-видимо става разделението

...
„Колкото по-дълго продължават санкциите срещу Русия, толкова по-видимо става разделението
Коментари Харесай

Spiegel: Санкциите срещу Русия дестабилизират Европа

„ Колкото по-дълго не престават глобите против Русия, толкоз по-видимо става разделянето в Европа “, написа в своя публикация колумниста на Spiegel Маркус Бекер.

Проведената неотдавна среща на върха на Европейски Съюз във Версай трябваше да показва единение сред страните членки, само че се оказа, че европейците не могат да се спогодят за нови наказания против Русия и да реализират консенсус за приемане на Украйна в организацията.

„ Колкото повече хора умират и колкото повече западните наказания засягат самия Европейски Съюз, толкоз повече пукнатини има на европейския фронт “, написа Бекер.

След дълги полемики държавните и държавни ръководители стигнаха единствено до извода, че Киев би трябвало да премине през всички процедури за участие в Европейския съюз и няма да му бъдат дадени преференции по този път, както изискват страните от Източна Европа.

Друго искане на източните членки на Европейски Съюз - прекъсване на съветските енергийни доставки - също беше отхвърлено на Запад.

Сред аргументите за отхвърли от стягане на глобите е рискът от още по-голямо повишаване на силата. За да не се случи това, Гърция, Италия и Испания предложиха да се лимитират цените на силата, само че Германия и Нидерландия отхвърлиха концепцията им. Също по този начин участниците в срещата бяха сюрпризирани от непредвидената концепция на ръководителя на европейската дипломация Жозеп Борел да удвои помощта за Украйна за закупуване на оръжия. Това предложение не беше отразено в декларацията след срещата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР