Колкото по-дълго продължава влизането на България в еврозоната, толкова повече

...
Колкото по-дълго продължава влизането на България в еврозоната, толкова повече
Коментари Харесай

Емил Хърсев: Еврозоната е без алтернатива за България

Колкото по-дълго продължава влизането на България в еврозоната, толкоз повече ще се отдалечаваме от датата за влизане, тъй като непрестанно се трансформират критериите. Това съобщи в студиото на Нова ТВ финансистът  специалист Емил Хърсев.

Като член на Европейски Съюз, ние сме създали този избор. Ние сме поели уговорката да влезем в еврозоната, без да е закрепена точна дата. Еврозоната няма опция. В рамките на еврозоната ние ще можем да се развиваме. Но са неоснователни страховете на хората, тъй като няма да има нито обедняване, нито повишение на цените, уточни още Хърсев.

Според специалистът по бюджет Любомир Дацов България прекомерно доста време е удължила  процеса за влизане в еврозоната, откакто първият ни опит е бил още през 2008 година Той счита обаче, че казусът е в политиците, които не реализираха нужната скорост, с цел да се случи това.

Противниците на еврозоната споделят, че е доста рисково в случай че минеш от двулентов път да караш на автомагистрала. Има проблем и в едната, и в другата обстановка, в случай че не правиш промени, в случай че не поемаш някакви опасности.(…) Винаги е бил политически въпросът за присъединение към еврозоната. Не може да гласувате срещу еврото, когато сте обвързани с еврото. Ние би трябвало да имаме тактика за реализиране на тази цел. Имаме потребност и като политици, и като хора от избрана посока. Очевидно е, че политиците не желаят да вършат нужните промени, които да понижават съответните опасности при влизане в еврозоната. Затова като че ли и хората не желаят да вървим напред, разяснява Дацов. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР