Колкото по-често измивате косата си, толкова по-бързо се омазнява. Можете

...
Колкото по-често измивате косата си, толкова по-бързо се омазнява. Можете
Коментари Харесай

9 правила за чиста и обемна коса по-дълго

Колкото по-често измивате косата си, толкоз по-бързо се омазнява. Можете да следвате препоръките на Ким Кардашиан и да миете косата си един път на 5 дни: " Започваме с буфант на първия ден. На втория ден стилистът ми основава някаква небрежна прическа. На третия ден той изправя косата ми. На четвъртия ден косата ми е вързана на опашка и на петия ден я измивам. " Но стилистите имат други трикове и секрети.

Ето 9 съвета за това по какъв начин да поддържате косата си чиста и обемна по-дълго.

1. Мийте косата като експерт

1. Температурата на водата би трябвало да е удобна за вас. Застанете под душа за минута и се уверете, че косата ви е мокра.

2. Изсипете малко шампоан в ръката си (с размера на огромна монета) и го разтрийте. Нанесете шампоана върху главата си с кръгово придвижване, като се движите от върха на главата надолу.

3. Изплакването лишава повече време от нанасянето на шампоана. Стилистите предлагат измиването на шампоана да продължи 5 минути. Останалите частици от шампоана предизвикват пърхот.

4. Препоръчително е също да изплакнете косата със студена вода в края. Това ще докара до подсилване на космите и косата ви ще бъде по-хидратирана и по-лъскава.

2. Планиране на прическите

Планирането на прическите за всеки ден ни разрешава да измиваме косата по-рядко и да изглеждаме изумително всеки ден.

3. Тинктура от култивиран чай

Тинктури, състоящи се от билки, се борят добре с мазната коса. Градинският чай управлява работата на мастните жлези, успокоява кожата и третира възпаленията. Ще ви трябват 4 супени лъжици изсъхнал култивиран чай за 1 литър вода. Градинският чай може да се подготвя тъкмо като елементарен чай. Когато тинктурата се охлади, изплакнете чистата коса с нея (тогава би трябвало да изплакнете косата с хладна чиста вода.)
4. График за миене
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР