Колкото по-бъро се ваксинират хората, толкова по-добре. Но е по-добре

...
Колкото по-бъро се ваксинират хората, толкова по-добре. Но е по-добре
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Няма да съм в листите на ГЕРБ

Колкото по-бъро се имунизират хората, толкоз по-добре. Но е по-добре да приоритизираме рисковия профил. Пускането на зелени коридори отвън рисковите групи докара до това ваксинните да бъдат употребявани за нерисковоте групи. В Израел предпочитано имунизираха възрастните над 65 години с доста съпътстващи болести и там към този момент се видя резултат. Това съобщи пулмологът доктор Александър Симидчиев в изявление за bTV.

Според доктор Симидчиев се избързва с отварянето на заведенията.

" Проблемът е, че в последните четири седмици всяка една е с повече инфектирани от миналата. Имаме растеж нагоре. В заведенията не може да се носят маски. Не бива да противопоставяме икономическите аспекти с здравните ", сподели той.

По думите му, разумно е множеството партии да се ориентират към лекари за кандидат-депутати, тъй като обстановката в действителност е сериозна, един медицински проблем е прераснал в политически, а от тази позиция е разумно да се поканят лекари.

" Едно от нещата, което е значимо, за опазването на здравето, е да има резистентност. Здравеопазването има 10 години. Това са два и половина мандата, в случай че има хора, които схващат здравната система, те ще търсят способи да се обезпечи тази резистентност, и тя да не зависи от пристрастията на съответен парламент ", сподели Симидчеив, разяснявайки упоритостите си да влезе в Народното събрание като народен представител.

" Това, че политическите партии употребяват професионално мнение, за мен, е положително. Виждам метод да работим с науката, което да бъде основа на опазването на здравето ", сподели още той.

" Бях поканен, одобрих, до момента в който не излязат описите, моето наличие в Народното събрание няма да е реалност. Когато е оповестено нещо, аз го разисквам. За да мога да разисквам, би трябвало да излязат описите на тази партия. Няма да бъда в листата на ГЕРБ ", разкри Симидчиев.

По думите му, листите ще излязат в понеделник или вторник.

" Няма значение в коя партия ще съм, значимо е какво ще не отстъпвам. А аз ще не отстъпвам медицина, която се базира на данните с дълготрайна вероятност ", сподели още пулмологът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР