Колкото и внимателни да сме на плажа, понякога се случва

...
Колкото и внимателни да сме на плажа, понякога се случва
Коментари Харесай

S.O.S при слънчево изгаряне

Колкото и деликатни да сме на плажа, от време на време се случва да изгорим на слънцето.

Струва си да напомним за следващ път, че зачервяването на кожата би трябвало да бъде избягвано по всевъзможен начин, в това число висок слънцезащитен фактор и наложително стоене на сянка в най-горещите часове на деня.

Изгарянето освен състарява кожата прибързано, само че усилва риска от рак на кожата. Особено безкомпромисни би трябвало да бъдем при отбраната на децата, на доста светлата кожа и на кожата с голям брой бенки.

И въпреки всичко, в случай че се случи да изгорим?

Първата стъпка е да охладим добре кожата, да вземем за пример с студен душ. Ако е мощно зачервена, продължете да охлаждате със студени компреси. 

 S.O.S при слънчево изгаряне

Когато мястото стартира да се успокоява, нанесете хидратиращ и възстановяващ лосион. Някои предлагат да се нанесе вазелин или масло за тяло, само че това е неточност – маслените текстури запечатват топлината в кожата и могат да усилят дискомфорта, вместо да ни облекчат. Леките лосиони и изключително тези със наличие на алое вера имат най-хубаво успокояващо и овлажняващо деяние в тази ситуация.

Продължете да нанасяте лосиона два пъти на ден, до момента в който червенината се излекува изцяло. И спазвайте безусловно прецизно правилото да не се излагате непосредствено на слънце, до момента в който кожата не се успокои, както и да приемате задоволително течности.

Ако кожата ви има голям брой бенки, не забравяйте един път годишно – най-добре в края на летния сезон – да посещавате кожен лекар за профилактичен обзор. Независимо дали сте прекарали повече време на плажа или не!

В кои случаи би трябвало да потърсим лекарска помощ?

Ако по кожата се образуват мехури, изключително в случай че става дума за дете. Обърнете се към доктор и в случай че се чувствате замаяни, пролошава ви, побиват ви тръпки или започнете да вдигате температура.

Красотата на момичето с 55 корици на Vogue

За бръснене с по-дълготраен резултат

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР