Колкото и с нетърпение очаквам обявяването на новия iPhone всяка

...
Колкото и с нетърпение очаквам обявяването на новия iPhone всяка
Коментари Харесай

Въпрос: Кой телефон е по-добър: Google Pixel 6 и iPhone 13?

" Колкото и с неспокойствие чакам оповестяването на новия iPhone всяка година, тази година съм по-развълнувана от Pixel 6 и Pixel 6 Pro с вътрешния чип Tensor на Гугъл. От години съм благополучен притежател на iPhone, тъй че това чувство е изненада ", написа Сарина Дайрам в коментар в CNET. А ето по какъв начин продължава мнението си: 

" Отчасти това идва от слабите ъпгрейди на iPhone 13 на Apple. Не ме разбирайте неправилно - iPhone 13 е впечатляващ. По-добри екрани? Да.

По-добри камери? Да.

По-дълъг живот на батерията? Разбира се.

„ Безплатен “ iPhone 13 за замяна? Запишете ме незабавно. 

Но като цяло това беше спяща година за компанията най-малко във връзка с гамата iPhone 13. Разбира се, този по-малък разрез е по-приятен. И видяхте ли тези трагичните видеоклипове, които можете да заснемате с кинематографичния режим? Обожавам тези функционалности и не мога да кажа, че не усетих по какъв начин кожата ми настръхва, когато ги гледах в деяние. Но с изключение на рутинните усъвършенствания на процесора и тези функционалности, които загатнах по-рано, имаше голям брой неща, които останаха непроменени - да вземем за пример цялостния дизайн и размер. 

От друга страна, Pixel 6 и Pixel 6 Pro на Гугъл, които бяха пуснати на 19 октомври, наподобяват ужасно и съставляват голям скок напред за Гугъл във връзка с дизайн, продуктивност и функционалности. Засега единственият проблем е 5G: от първичната информация Pixel 6 няма да получи mmWave, които дават опция за ултра-бързият 5G, предоставян от избрани оператори - и това е тъпо за телефон от такава класа. Но в случай че не се притеснявате от mmWave или в случай че не е разполагаем там, където живеете, това може да не е проблем за вас.

Дизайнът на Pixel 6: Дързък и прелъстителен  

Погледнете Pixel 6 и ще видите, че е претърпял огромна промяна на дизайна. Изчезнаха изпъкналостта на камерата и скромната цветова палитра на Pixel 5. Този дизайн отваря място за лента с камера, която се простира по цялата широчина на телефона, с ярки цветове и лъскави железни акценти.

Като прочут разработчик на мобилен програмен продукт, Гугъл преди този момент проектираше телефоните си по метод, който разрешава на мобилната операционна система Android да заеме централно място. В очите на потребителя хардуерът трябваше да избледнее на назад във времето, служейки като просто " транспортно средство " за Android. Но през 2021 година наподобява, че Гугъл отстранява тази философия на дизайна в интерес на по-смел, привличащ вниманието външен тип. Хардуерът на Pixel 6 е образно характерен и е ясно, че Гугъл желае да се открои в конкурентното поле на телефоните от висок клас тази година.

Процесорът на Pixel 6: Силата на Tensor

Под капака серията Pixel 6 има прословутия чип Tensor, който основният изпълнителен шеф Сундар Пичай акцентира като най-голямата иновация на Pixel до момента. Той е планиран вътрешно от инженери на Гугъл, което значи, че е основан особено за Android - сходно на Apple, които вършат лични чипове за iOS. 

Гугъл към този момент мълчи за продуктивността на чипа и за това дали Tensor може да се оправи с процесора на Apple. Предстои да забележим, само че мисля, че има огромен късмет Tensor да е конкурентно кадърен. Също, по този начин броят на годините на софтуерна поддръжка би трябвало да стане още по-дълъг: ще може задържите Pixel 6 за повече време и да ползвате всички актуализации. Предишните телефони Pixel имаха обезпечена тригодишна поддръжка, което е доста по-малко от шестте години, с които разполагаше iPhone 6S, или четирите, които Samsung в този момент дава на своите телефони Galaxy.

Така или другояче, новият Pixel 6 съставлява „ сеизмично спиране от предишното “, както сподели Брайън Бенет от CNET. Предстои да забележим дали ще провокира и земетръс на пазара и ще завоюва пазарни дялове от огромния съперник - iPhone 13.

A в това видео може да видите още едно съпоставяне сред камерите на двата телефона:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР