Колкото и да се грижим за нашите очила, понякога изглежда,

Колкото и да се грижим за нашите очила, понякога изглежда, ...

5 лесни начини за премахване на драскотини от очила.


Колкото и да се грижим за нашите очила, понякога изглежда, че мазнини и драскотини се появяват от нищото. Не сме сигурни как това е възможно, но сме сигурни, че това също ви дразни. Очилата не са евтини и последното нещо, което искаме да имаме драскотини върху тях. Ето защо ние ви намираме бързи, прости и най-важните евтини начини да премахнете драскотините от очилата.

1. Сода бикарбонат и водаСмесете една чаена лъжичка сода за хляб с една супена лъжица вода, така че да получите паста. Избършете стъклата с кърпа от микрофибър и поставете тази паста. След това просто изплакнете с вода.

2.Бял оцетСмесете оцет и сода бикарбонат, така че да получите паста, след това натрийте с драскотините.

3. АлкохолНавлажнете кърпата от микрофибър със смес от алкохол и сода за хляб, така че да се изтрият драскотини и мазнини от очилата

4. Шампоан за бебетаИзсипете шампоан върху кърпа от микрофибър и разтрийте остърганите очила. Сапунът също ще направи защитен слой на очилата.

5. Детергент за миене на съдовеСмесете няколко капки препарат за миене на съдове и почистващ препарат за стъкло, който имате у дома и с тази смес премахнете от очилата си мазнините, замърсяванията.

Източник: blitz.bg