Колко вода изпихте днес? Всички сме наясно, че човешкото тяло

...
Колко вода изпихте днес? Всички сме наясно, че човешкото тяло
Коментари Харесай

Как лесно и приятно да увеличим приема на вода

Колко вода изпихте през днешния ден? Всички сме наясно, че човешкото тяло има ежедневна потребност от скъпата течност. За да действаме обикновено, би трябвало да се грижим постоянно и добре за хидратацията си, само че доста постоянно забравяме. Все повече хора се оплакват от отмалялост, стрес, загуба на сила и централизация. Всеки търси опрощение в забързаното всекидневие и другите отговорности, които ни чакат. Но несъмнено дребна част от нас са се замисляли, че тази загуба на сила се дължи на незадоволителния банкет на вода.

Акцентът за съвършена хидратация постоянно е върху живителнана напитка, тъй като е налична и не съдържа калории и добавки. При пресмятане на потребностите от вода с изключение на полът и възрастта, определящи са и климатът и температурата на околната среда. Една от най-известните формули за пресмятане на дневната потребността е: умножаваме 30–45 мл вода на кг телесно тегло. Но в случай че е доста горещо и изсъхнало към нас и отделяме доста пот, би трябвало да са повече.

При тежки физически натоварвания, виталните действия са доста по-интензивни, изпотяването – също. Съответно – нужно е повече вода. Нашето тяло разполага с комфортен и съвсем непогрешим инструмент за измерването на дехидратацията – жаждата. Повечето хора пият вода, когато са жадни, само че съгласно експертите тогава към този момент е късно, обезводняването е почнало и тялото обезпокоително алармира, че някъде течността е в оскъдност. Оптималният вид е да държим бутилката до себе си и да пием вода през целия ден: постоянно, на дребни глътки, по този начин клетките се насищат по-бързо като е добре да е със стайна температура.

Лесни трикове, с които да увеличим ежедневния си банкет на вода:

Поставяйте си дневни цели:

Поставянето на наложително на ден количество вода сигурно ще помогне. Преследването на сложени цели стимулира и приближава до постигането на позитивен резултат. За да е дейно, набелязаното количество би трябвало да е постижимо, реалистично, само че в това време и задоволително.

Направете си овкусена вода:

Ако се чудите по какъв начин да увеличите приема на вода, следвайте трендовете в здравословното хранене и си направете точно детоксикация с изворна вода като я обогатите с разнообразни натурални аромати - почистени и нарязани плодове, пресни подправки, култивиран билки, зеленчуци. Eфeктът е обезпечен, защото гoлямa чacт oт витaминитe в прирoдaтa ca вoдoрaзтвoрими. Тoвa oзнaчaвa, чe лecнo oтдaвaт пoлeзнитe cи cвoйcтвa кaтo ce рaзтвoрят във вoдa. Най-добрият вид е заран да добавите прясно изстискан лимонен сок. Вълшебната напитка ще почисти токсините от кръвта, което оказва помощ да запазите кожата на тялото и лицето си нежна, гладка и чиста. Може да внесете многообразие с късчета краставица, портокал или грейпфрут, листенца мента, джинджифил, канела, с цел да ви е по-вкусно, а и за спомагателна доза витамини.

Инсталирайте приложение за увещание:

Проверете в интернет за налични приложения за увещание за пиянство. Смартфонът постоянно е с нас, той ще подскаже, когато стане време да вземем следващата чаша вода за деня. Освен това те разполагат и с графики, които оказват помощ да следим напредъка си.

Заменете другите питиета с вода:

Замяната на всички питиета с вода, ще бъде много на ниска цена вид за понижаване на калорийния банкет и събаряне на непотребните килограми. Тя е най-хубавият сурогат на висококалоричните питиета и алкохола - чудесно средство за понижаване на апетита. Повечето хора бъркат възприятието на апетит с това на жадност и елементарно натрупат непотребни килограми. За разлика от многочислените „ диетични “ питиета, водата не съдържа никакви калории, мазнини и захари.

Пийте по една чаша вода преди всяко хранене:

Понякога тялото ни изпраща сигнали, че сме обезводнени и имаме незабавна потребност от вода, което от своя страна постоянно се бърка с апетит. Ако в действителност имаме за цел да отслабнем, то с приемането на по-голямо количество вода и по-малко храна, триумфът е обезпечен. Много хора имат навика да пият течността по време на хранене, смятайки, че по този начин поемат храната по-лесно. Това обаче е погрешно и реализира тъкмо противоположния резултат - стомахът се подува, а храносмилателните сокове и ензимите се разреждат. Правилното време за пиянство на вода е към 30 минути преди всяко хранене. Така даваме сигнал на стомаха да се задейства и подкрепяме храносмилането и не се усещаме толкоз гладни, което, от своя страна, защищава от преяждане.

Отпивайте на дребни глътки през целия ден:

Отпиването на малко количество вода през целия ден ще помогне за постигане на задачата - пълноценна хидратация. Дръжте покрай себе си бутилката и вашето образно увещание единствено ще помогне за по-честото отпиване. Освен количеството, значимо е и качеството на одобряваната вода. За да поддържаме тялото си крепко, от извънредно значение е да обръщаме повече внимание на състава й. Най-разумно е да следим какъв брой и каква вода пием, информирайки се за оптимално потребната композиция и тя е - неутрално pH и ниска минерализация. Изворна вода „ Бачково “ комбинира всички изброени изгоди и е идеалният вид да дадем на организма си всички нужни минерали. Чистата изворна вода освежава и обновява индивида, възвръща силите. Всички знаем, положителното здраве и вярната грижа стартират с пълноценната хидратация, в нашите ръце е да изградим най-полезния табиет за тялото ни.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР