Колко социално слаби семейства са получили предизвестие за освобождаване на

...
Колко социално слаби семейства са получили предизвестие за освобождаване на
Коментари Харесай

Над 30 семейства с предизвестие да напуснат общинските си жилища

Колко обществено слаби фамилии са получили предупреждение за освобождение на наетите от тях общински жилища в Благоевград, на какво съображение са тези заповеди и в какъв период би трябвало да освободят жилищата е питането, което 8 общински съветници от разнообразни политически сили подадоха при кмета на общината Румен Томов.

„ Отговорът е нужен в незабавен порядък заради предпочитание за преправяне на Наредбата за реда и изискванията за определяне на жилищните потребности на жители, прилагане и ръководство на общински жилища и произлязлото от настоящето ѝ положение публично напрежение “, упорстват Андон Тодоров, Гергана Муртова, Георги Корчев, Кирил Илиев, Васил Миладинов, Мехмед Вакльов, Албина Анева и Кирил Ваклинов, оповестява Struma.bg.

Искането за ремонт на наредбата идва месец след последната ѝ смяна на 22.12.2020 година, а съответният мотив за импортираното запитване са жалбите, които идват в общината, за получените уведомителни писма. Основното терзание на общинските наематели е, че остават на улицата през зимата.

От община Благоевград потвърдиха, че от началото на годината досега са изпратили 180 напомнителни писма до наематели на общински жилища, че договорите им изтичат, и би трябвало да внесат още веднъж документи за продължаването им. От всички подадени документи общината е отказала нови контракти на малко над 30 благоевградчани, които по разнообразни аргументи към този момент не дават отговор на изискванията за наемане на общинско жилище, изредени в наредбата, посочи пиарът Злата Ризова. На същите е изпратено ново писмо с едномесечно предупреждение за освобождение на общинското жилище.

Авторите на питането до кмета пък считат да предложат на идната сесия смяна в 2 члена на наредбата. Единият касае прихода на член от фамилията, който е наложително изискване за приемане на общинско жилище. Според настоящия текст той е „ до размера на минималната за страната заплата “, която от тази година е 650 лева Някои от тях са прескочили този предел към финансовите ограничения на държавното управление за подкрепяне на засегнатите от Ковид рецесията и хората на първа линия
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР