Колко често сменяте гъбата за миене на съдове? Повечето хора

...
Колко често сменяте гъбата за миене на съдове? Повечето хора
Коментари Харесай

Ето колко често трябва да сменяте гъбата за съдове!

Колко постоянно сменяте гъбата за миене на съдове? Повечето хора не се замислят какъв брой нездравословна е тя за здравето им. Сменяме я едвам, когато стартира да се къса и да овехтява. Малко са домакините, които изхвърлят остарялата си гъба всяка седмица или най-много на две седмици. Но би трябвало да се поучим от тях.
Екип от немски учени създали опит като анализирали 14 използвани кухненски гъби, събрани от семейства в югозападна Германия. Те разкрили, че гъбите са дом на ненадейно огромен брой бактерии.
Изследователите считат, че е безпредметно да се пробвате да перете гъбата с препарат, надявайки се, че ще я извършите по-чиста и безвредна за здравето. Бактериите в домакинските гъби са устойчиви на гореща вода и препарати. Затова най-хубавото, което можете да извършите, е да ги сменяте по-често.
За по-честа промяна учените смятат един път на най-вече 14 дни като това е абсолютният най-много.
 Каналите излъчват неприятна миризма? Ето по какъв начин да се отървете от нея Каналите излъчват неприятна миризма? Ето по какъв начин да се отървете от нея
Мивката в кухнята или банята постоянно е източник на неприятна миризма. Дори да почиствате постоянно и усърдно, казусът нормално остав...
Предишни проучвания демонстрират, че кухненските гъби съдържат най-голямо количество коли бактерии – необятен клас бактерии, намиращи се в човешките и животинските изпражнения или по този начин наречените фекални бактерии. Най-разпространена измежду тях е ешерихия коли.
Но новите изследвания сочат, че с изключение на E. coli в гъбите се съдържат доста други болестотворни микроорганизми.
Всъщност, в цялата кухня има повече бактерии, в сравнение с в тоалетната и банята. Ние считаме тях за източници на бактерии, само че по-голямата опасност се крие там, където не я чакаме.
Ако желаете да имате по-чисти съдове и да се радвате на по-добро здраве, сменяйте гъбата си един път седмично за по-сигурно.

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР