Колите са нашите визитни картички. Те казват на околните толкова

...
Колите са нашите визитни картички. Те казват на околните толкова
Коментари Харесай

Volvo XC60 - когато автомобилът е повече от визитна картичка

Колите са нашите визитни картички. Те споделят на близките толкоз доста, че от време на време даже не е нужно да познаваме индивида зад кормилото, с цел да добием известна визия що за типаж е. Дали се развива в сивия бранш, има ли семейство и деца, какъв брой е състоятелен и така нататък

Някои коли са толкоз положителни в това да построяват избран имидж, че даже не можем да си ги представим отвън тази рамка. На всички най-малко един път ни се е случвало да съдим за човек по автомобила, който кара. И това е нещо напълно обикновено.

Volvo e една от марките, които са изключително положителни в това да построяват имидж и да приказват за притежателите си. Преди години шведската марка се свързваше главно с огромни и кубични комбита, които играеха ролята на опция на немските модели, само че след това компанията се разви и стартира да прави доста повече от това.

В последните години свързваме колите на Volvo с улегнали, справящи се добре с живота хора, които не държат на показността, а на високото качество, сигурността и шведския жанр.
 Снимка 558228

В тази връзка, в случай че сме почитатели на колите с инстаграмски цветове и за нас особеното в колите се изчерпва с настойчив външен тип, новото Volvo XC60 няма да ни допадне. То следва настоящия дизайнерски език на компанията и бихме го определили като хубав автомобил по един въздържан и много грациозен метод.

Трябва да отбележим, че новата версия на XC60 е фейслифт, а не напълно ново потомство на модела, само че все пак наподобява стилно и съвременно.
 Снимка 558226

ПРИНЦИПИ

Изчистени линии откриваме и в интериора, където всичко се върти към 9-инчов централен екран. Тук той е ситуиран отвесно, което отличава Volvo XC60 от всички негови съперници.

Политиката на компанията за допустимо минимум физически бутони продължава да е настояща и тук, като в тази ситуация те се броят на пръстите на двете ръце. Както нормално това има плюсове и минуси.

Страхотно е да разполагаме с изчистено табло, чиито линии не са нарушени от многочислени пластмасови бутони. От друга страна обаче това основава известни компликации, тъй като търсенето из менютата в движещ се автомобил не е най-лесното и прелестно нещо.
 Снимка 558230

Добрата вест е, че интерфейсът на системата е подсъзнателен и за няколко дни човек привиква с логиката и бързо открива нужната му функционалност. За това оказва помощ и отвесно насоченият екран, който дава опция за обрисуване на дълги менюта и ни лишава от удоволствието да превъртаме надолу до безспир.

Като минус може да се дефинира относително ниската позиция на екрана, която в някои случаи ни принуждава да отклоняваме взор от пътя. Но това би ни се наложило в доста редки случаи, тъй като против нас зад кормилото има много прелестен за окото екран, който ни обезпечава достъп до цялата нужна информация - скорост, оборотомер, радиостанции, работата на дейните системи за сигурност и навигацията.

В тази връзка, в случай че не знаем накъде отиваме, с едно натискане на бутон от кормилото, съвсем целия екран пред вас се запълва от карта, която ни насочва към мечтаната дестинация.
 Снимка 558231

СУХАТА ИНФОРМАЦИЯ
Модификация: XC60 B5 Mild Hybrid Работен размер: 1969 куб. см. Мощност: 250 (+14) к.с. Въртящ миг: 350 Нм Ускорение: 6.9 сек. до 100 км/ч Максимална скорост: 180 км/ч Среден разход: 7.5 л/100 км Трансмисия: 8-степенна автоматична Базова цена: 131 930 лева.
Останалото в интериора е образец за това какво в автомобилния свят значи думата " премиум ". В XC60 ще сме заобиколени с висококачествена кожа и приятни на досег материи, ще седим в комфортна седалка, а дясната ни ръка ще си почива върху типичен лост на автоматизираната скоростна кутия.

Последното в никакъв случай няма да ни омръзне, тъй като ни припомня, че седим в автомобил, а не в електронен симулатор.

МЕК ХИБРИД

Освен дребни козметични нововъведения в екстериора и интериора, нови за фейслифта на Volvo XC60 са и хибридните задвижващите системи B5 и B6. Те употребяват 48-волтова инфраструктура и се дефинират като " меки хибриди ".

Ние карахме по-слабата от двете версии, която разполага с 2.0-литров бензинов мотор с два турбокомпресора и мощ 250 к.с. и дребен електромотор с мощ 14 к.с., който се зарежда с електрическа енергия в режими на прекъсване и подкрепя работата на огромния мотор.

Ако пък желаеме цялостно хибидно задвижване, от Volvo оферират такава Plug-in версия на модела, която се споделя Recharge и може да се движи единствено на ток.
 Снимка 558227

Volvo XC60 се усеща като мощен джип, с който можем да покорим всяка автомагистрала. Хубавото тук е, че поради плавното разрастване на въртящия миг от 350 Нм, вътре няма драма, фанфари и непотребен адреналин.

Същото важи и за окачването, което обира неравностите и държи купето изправено в завой, без да компрометира пломбите в устата ни. Може би това се дължи ненапълно на обстоятелството, че XC60 употребява същата платформа като по-луксозния модел XC90, който е по-голям, предлага се със седем места, само че е и доста по-скъп.
 Снимка 558233

С XC60 получаваме чувство за сигурност и рафинирана мощ, тъкмо каквито чакаме от всяко Volvo. Ако пък инцидентно сме в друго въодушевление, постоянно може да изберем режим Dynamic, който ще обостри сетивата на колата и тя ще стане две хрумвания по-нервна.

Може да превключваме и ръчно предавките на 8-степенната скоростна кутия благодарение на бутоните зад кормилото, което напълно ще разсъни " спортния " ни дух. Пробвахме го, хареса ни, само че бързо се върнахме на режим Comfort, който съгласно нас подхожда най-вече на XC60.
 Снимка 558232

Може да : бъде хубав и сдържан Не може да: бъде недодялан и арогантен Липсва му: офроуд амбиция
Подхожда му да се движи и по асфалтови повърхности или най-вече павета.

Да, задвижването е 4х4, освен това непрекъснато, само че истината е, че не бихме желали да излизаме отвън пътя с тази кола, тъй като би било сравнимо с това да отидем на планински преход с публични обувки и костюм.

Което не изключва опцията да се възползваме от четирите задвижващи колела, когато би трябвало да изкараме колата от преспата в някой влиятелен ски курорт.
 Снимка 558225

Има коли, които просто ни придвижват, такива, от които косъмчетата на врата ни настръхват, както и коли, които са основани, с цел да правят работа. Volvo XC60 е автомобил за возене.

Автомобил, който подканва да седнем зад кормилото и да поемем на път, обградени от тишина и качествени материали.

Ако тишината ни пристигна малко допълнително, разполагаем е аудио система Harmon&Kardon, с която можем да разчупим атмосферата и да подчертаем вътрешното си задоволство, че за близките ние сте един балансиран, уравновесен и сполучлив човек. Стига да можем да си позволим този имидж, несъмнено. Както и колата.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР