Количеството розова боя, използвано в продукцията на филма Барби“, е

...
Количеството розова боя, използвано в продукцията на филма Барби“, е
Коментари Харесай

Световен недостиг на розова боя заради „Барби“

Количеството розова багра, употребявано в продукцията на кино лентата „ Барби “, е асъдействало за международен дефицит, заяви електронното издание на „ Гардиън “.

В изявление за сп. „ Аркитекчъръл дайджест “, режисьорът и дизайнерът на продукцията на идния филм описаха за структурата на съвсем напълно флуоресцентно розовия Барбиленд. Шесткратно номинираната за „ Оскар “ дизайнерка на филми Сара Грийнууд сподели, че филмът е довел до международен дефицит на розова багра.

Лорън Прауд, вицепрезидент на отдела по световен маркетинг в компания „ Роско “ – производителят на боите, които са били употребявани в „ Барби “, посочи за всекидневника „ Лос Анджелис Таймс “, че филмовата продукция е съвпаднала с по-мащабни международни проблеми с веригата за доставка по време на пандемията от КОВИД-19. За дефицита е асъдействало и метеорологичното време в щата Тексас при започване на 2021 година, което е повлияло на производството на основни материали за основаването на боята.

В диалога с „ Аркитекчъръл дайджест “ режисьорът на упования филм Грета Гъруиг изясни, че блестящо розовият колорит е значим за „ запазването на „ детското “ в естетиката на „ Барби “. Тя описа, че дизайнът на Барбиленд е въодушевен от къщата на Едгар Кауфман в Палм Спрингс, картините на Уейн Тибо, както и филмите „ Голямото премеждие на Пий-Уий “ и „ Един американец в Париж “. Гъруиг добави, че не желае да не помни какво я е предиздвикало да обича Барби в детските си години, съобщи Българска телеграфна агенция.

В последна сметка сценографите осигуриха тъкмо задоволително количество багра за продукцията на кино лентата, който беше сниман най-вече в студиото на американската развлекателна компания „ Уорнър Брос “ в Лийвсден, Англия.

Филмът с присъединяване на Марго Роби и Райън Гослинг в основните функции на куклите Барби и Кен ще дебютира в кината по света на 21 юли. В актьорския състав са още Уил Ферел, Симу Лиу, Дуа Липа, Хелън Мирън, Иса Рей, Америка Ферера, Кейт Маккинън, Майкъл Сера и Нкути Гатва.

Етикети: Барбибояфилм
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР