Колелото отново се преоткрива. Автономните решения за мобилност на бъдещето

...
Колелото отново се преоткрива. Автономните решения за мобилност на бъдещето
Коментари Харесай

Hankook разкарва въздуха от гумите на Hyundai

Колелото още веднъж се преоткрива. Автономните решения за подвижност на бъдещето изискват ново потомство гуми, които да оферират оптималната сигурност и комфорт с малко поддръжка. Тъй като както прекомерно ниското, по този начин и прекомерно високото въздушно налягане имат негативен резултат върху държанието на колата при шофиране, огромните производители на гуми изследват нови гуми, които могат да се оправят без въздух.

С основаната на роботиката платформа Hyundai Plug & Drive (PnD), транспортните модули на компанията работят самостоятелно с безвъздушната концептуална гума Hankook i-Flex, която инженерите на Hankook употребяват като основа за обширни биометрични проучвания и проби. Изискванията са да се транспортират комфортно и безвредно пасажери и товари, както и задоволително надеждно тежки товари.

За оптимално усвояване на ударите и висока товароносимост, изборът е паднал върху многослойна, преплетена „ спица “, която е въодушевена от клетъчната конструкция на живите организми. Резултатът е триизмерна, здрава конструкция, която може да смекчава добре ударите. Шестоъгълните и тетрагоналните клетъчни детайли с друга неотстъпчивост обезпечават устойчиво носене на товара, C-образният, хлътнал профил разрешава допустимо най-голямата контактна повърхност и по този метод също способства за безвредното шофиране.

Компактният 10-инчов формат, диаметърът 400 мм и ширината 105 мм в композиция с безвъздушната конструкция вършат i-Flex идеалният сътрудник на автомобила. Класическото пръсване на гуми и загубата на налягане са нещо от предишното за i-Flex, а това несъмненно покачва сигурността. Тъй като налягането на въздуха към този момент не е нужно да се ревизира, напъните за поддръжка също са понижени. От една страна, това понижава разноските, а от друга, прави i-Flex чудесно решение за самостоятелните транспортни средства.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР