Колекция от картини „Първите дами на Средновековна България“ и юбилейна

...
Колекция от картини „Първите дами на Средновековна България“ и юбилейна
Коментари Харесай

Представят първите дами на Средновековна България в Златогра...

Колекция от картини „ Първите дами на Средновековна България “ и юбилейна галерия на художничката Марина Русева ще се открият на 11 септември в Златоград, оповестиха от Етнографския комплекс в родопския град.

Събитието е включено в програмата на обичайните Делюви празници, които не престават до 19 септември в Златоград. Атрактивната възстановка „ Един пазарен ден отпреди 100 година “ е на 18 септември, само че заради противоепидемичните ограничения се анулира фолклорната стратегия за празника.

„ Първите дами на Средновековна България “ е следващият план на Етнографския комплекс след сбирките портрети на български царе и видни хайдути. Репродукции на царски портрети от сбирката са дарени на учебни заведения в цялата страна. Откриването на изложбата е от 11 часа на 11 септември в зала „ Станислав Сивриев “.

В рамките на Делювите празници се отбелязва и 20-годишнина на Етнографския комплекс. В покрития мост на комплекса е експонирана фотоизложба, отдадена на юбилея. Тя е налична от 10 до 26.09.2021 година

Припомняме, че бронзов гайдар „ засвири “ пред Сивриевата къща в Етнографския комплекс в Златоград от деня на Съединението. Статуята е подаяние от основателят на Етнографския ареален комплекс в най-южния ни град инж. Александър Митушев и от инж. Стефан Башев. Неин създател е Атанас Карадечев. Поводът е юбилея на Стария град.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР