Колекционерството не е за всеки и понякога приема доста странни форми. Дори

...
Колекционерството не е за всеки и
понякога приема доста странни форми.
Дори
Коментари Харесай

Марк Торок съхранява седемдесет Шкоди! И е фен на Каменица!

Колекционерството не е за всеки и понякога приема много странни форми. Дори и при автомобилните колекционери – не ведъж и дваж сме показвали огромни гаражи със събрани в тях четириколесни бижута, най-много скъпи и спортни автомобили.

Оказва се обаче, че и надалеч по-прости и евтини модели имат своите фенове. Например тези на Skoda. Най-хубавата колекция, естествено е в Млада Болеслав, но се оказва че и в мъгливия Албион има човек, за който да си събира шкодички е интересно занимание, а в сбирката му вече има цели 70 чешки машини.

Английският почитател на чешката марка се казва Марк Торок, а в сбирката му има доста идентични модели по година и по производствена дата. Той гордо нарича колекцията си “приют за сираци автомобили Skoda ”. При него колите са в голямата си част изоставени или ненужни вече за притежателите си. Събира ги от 10 години насам и от време на време си купува още и още.

Увлечението по моделите на Млада Болеслав е наследил от дядо си, който също е бил почитател на марката. Най-старата кола в сбирката е S110 DeLuxe от 1973-а година, докаран непосредствено от чешка морга. Най-новият член на сбирката е Superb от 2006 година с 6-цилиндров мотор, а любим на Марк е Superb модел 2002-а година.

Много забавен миг от фотосите на “приюта за шкодички ” е съществуването на каси от бира Каменица, което британецът навярно харесва повече даже от прочутата чешка бира!
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР