Колективният Запад целенасочено разрушава европейската система за сигурност. Това заяви

...
Колективният Запад целенасочено разрушава европейската система за сигурност. Това заяви
Коментари Харесай

Путин: Западът целенасочено руши европейската система за сигурност

Колективният Запад целеустремено унищожава европейската система за сигурност. Това съобщи съветският президент Владимир Путин в обръщението си към участниците и гостите на Московската конференция за интернационална сигурност, събщава ТАСС.



Т. нар. групов Запад целеустремено унищожава европейската система за сигурност, създавайки все нови и нови военни съюзи, акцентира той.

" Съединени американски щати и техните васални страни жестоко се намесват във вътрешните работи на суверенни страни посредством образуване на провокации, преврати и цивилен войни. Те си служат със закани, изнудване и напън, с цел да принудят самостоятелните държавни управления да се подчиняват на тяхната воля и да следват правила, които са им непознати ", добави Путин.

Той акцентира: " Всичко това се прави с една цел - (САЩ) да запазят своето владичество, моделът, допускащ да се зарежда целият свят, както е било преди епохи, и този модел може да се поддържа единствено със мощ ".

Руският президент насочи вниманието на участниците в конференцията към обстоятелството, че НАТО се придвижва на изток , укрепва военната си инфраструктура, в това число посредством разполагане на системи за противовъздушна защита и увеличение на настъпателните качества на силите за нахлуване.

" На хартия това лицемерно се афишира като нужда от подсилване на европейската сигурност, само че в реалност се случва тъкмо противоположното . В същото време предложенията на Русия от декември предходната година просто бяха подценени за следващ път ", заключи Путин.

Той съобщи и че Западът се пробва да приложи система, сходна на НАТО, в Азиатско-тихоокеанския район , оповестява " Ройтерс ".

По негови думи Съединените щати се пробват да " протакат " спора в Украйна и визитата на ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси в Тайван по-рано този месец е било " усърдно планувана провокация ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР