Колегите от Euronews Romania с прогноза за резултатите от утрешната

...
Колегите от Euronews Romania с прогноза за резултатите от утрешната
Коментари Харесай

Темата „Шенген“: Перспективата за България и Румъния

Колегите от Euronews Romania с прогноза за резултатите от утрешната среща. Засега е ясно, че Австрия е срещу присъединението на България и Румъния към Шенгенското пространство, до момента в който Нидерландия е единствено срещу участие на България към този миг. 

Срещата на посланиците на страните-членки на Съюза в Европейския съвет продължава. Едно нещо обаче е несъмнено на този стадий. По последни данни въпросът по разширението на Шенген ще се разисква на следващия ден на сесията по вътрешните работи и правораздаване.

Румънското държавно управление упорства тематиката да бъде вкарана в дневния ред. Австрия наподобява, че няма да поддържа присъединението на България и Румъния в Шенгенското пространство. Австрия би могла да изиска и отсрочване на разглеждането на този въпрос.

Разбира се, остава да разберем и дали ще има вероятно делене на кандидатурите на двете страни. Това обаче би било мъчно да се случи, защото вътрешният съвет на Румъния и България не е организиран по шенгенските критерии. В този смисъл това решение на този стадий не може да бъде взето. Утре е огромният ден за България и Румъния и бъдещето им в Шенгенското пространство.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР