Колегите на д-р Юлиян Стамов, който почина след COVID-19, разказаха

...
Колегите на д-р Юлиян Стамов, който почина след COVID-19, разказаха
Коментари Харесай

Колегите на д-р Стамов: Не бяхме с пълната си защитна екипировка

 Колегите на доктор Юлиян Стамов, който умря след COVID-19, описаха за последния му обзор на пациент, който той е прегледал. Въпреки че сигналът не е за заболяване с ковид, по-късно пред другар умрелият доктор се усъмнява, че се е заразил от прегледания мъж.

Парамедикът и водачът, които са били с доктор Стамов, са с негативни PCR проби. Днес им е изработен още един, чийто резултат се чака.

Двамата споделиха пред бТВ, че информацията е била за пациент с 5 стента, зной, сърцетуптене и температура 36,6 градуса. Не е имало подозрения за ковид, по тази причина и не са били с цялостната си защитна екипировка.

" Заварихме пациент с явно прогресиращо респираторно заболяване, който след снемане на анамнезата ни наведе на мисълта и за почнахме да подозираме ковид “, описа парамедикът Явор Никифоров.

По-късно на екипа е обявено, че прегледаният пациент, който умира, е бил с позитивен COVID-19. Затова и всички трима души от колата за спешна помощ са били подложени на тестване. 

Случаят със гибелта на доктор Стамов повдигна сериозен спор за работата на Спешните медици. Има и доста въпросителни към събитията, довели до кончината на доктора. Министерството на здравеопазването пък назначи инспекция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР