Коледното пазаруване е неизбежно и колкото повече магазини бъдат отворени,

...
Коледното пазаруване е неизбежно и колкото повече магазини бъдат отворени,
Коментари Харесай

Натискът продължава. Моловете нямат търпение

Коледното извършване на покупки е неизбежно и колкото повече магазини бъдат отворени, толкоз по-ефективно ще бъде избегнато скупчването на доста хора на едно място и натиска върху компаниите за доставка. В първите седмици от локдауна се видя, че резултат от затварянето на моловете няма. Това се споделя в изпратена до медиите позиция на Българска асоциация на ритейл центровете.

Нито има доказателства, че те са по-опасни от останалите огромни магазини, които не престават да действат, нито се регистрира смяна в броя на заболелите като цяло. Затова Българската асоциация на ритейл центровете, сплотяваща 11 от огромните търговски центрове в страната, насочва зов моловете да бъдат отворени колкото е допустимо по-рано преди коледните празници.

" Хората ще пазарят за Коледа, с цел да зарадват своите близки и това да са принудени да го вършат от дребен брой места въобще не е противоепидемично ", оповестиха от асоциацията. " Разчитаме отварянето на моловете да се случи най-късно от 22 декември ", допълват от там.

Настояването на комерсиалните центрове, несъмнено, върви дружно с продължаващ ангажимент за поддържат и усъвършенстват извънредно прецизни ограничения за съблюдаване на отдалеченост и стерилизация на общите пространства.

Големите пространства и потреблението на натурален въздух във вентилацията подкрепят напъните за поддържане на по-безопасна среда за всички, се споделя в писмото.

От Асоциацията на моловете припомнят, че само в България обект на сходни рестрикции са комерсиалните центрове. Такива фрапантни ограничения или не са въведени, или се простират върху всички без тези, които продават артикули от първа необходимост
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР