Коледното пазаруване е неизбежно и колкото повече магазини бъдат отворени,

...
Коледното пазаруване е неизбежно и колкото повече магазини бъдат отворени,
Коментари Харесай

Моловете: Трябва да бъдем отворени възможно най-рано преди Коледа


Коледното извършване на покупки е неизбежно и колкото повече магазини бъдат отворени, толкоз по-ефективно ще бъде избегнато скупчването на доста хора на едно място и натиска върху компаниите за доставка. В първите седмици от локдауна се видя, че резултат от затварянето на молове те няма.

Нито има доказателства, че те са по-опасни от останалите огромни магазини, които не престават да действат, нито се регистрира смяна в броя на заболелите като цяло.

Затова Българската асоциация на ритейл центровете, сплотяваща 11 от огромните търговски центрове в страната, насочва зов молове те да бъдат отворени колкото е допустимо по-рано преди коледните празници. Това ще обезпечи други възможности за извършване на покупки, което ще бъде от изключителна изгода за потребителите.

„ Хората ще пазарят за Коледа , с цел да зарадват своите близки и това да са принудени да го вършат от дребен брой места въобще не е противоепидемично “ – оповестиха от асоциацията. „ Разчитаме отваряне то на молове те да се случи най-късно от 22 декември “ – допълват от там.

Настояването на комерсиалните центрове, несъмнено, върви дружно с продължаващ ангажимент за поддържат и усъвършенстват извънредно прецизни ограничения за съблюдаване на отдалеченост и стерилизация на общите пространства. Припомняме, че молове те в страната ни оперират според наредбите и рекомендациите на здравните управляващи, като забележителна част от тях са въвели и редица спомагателни ограничения , които се базират на най-хубавите международни практики. Големите пространства и потреблението на натурален въздух във вентилацията подкрепят напъните за поддържане на по-безопасна среда за всички.

От асоциацията на молове те припомнят, че само в България обект на сходни рестрикции са комерсиалните центрове. Такива фрапантни ограничения или не са въведени, или се простират върху всички без тези, които продават артикули от първа нужда. Точно това е една от аргументите за протичащото се неравномерно систематизиране на клиентите, което с изключение на скупчвания на едно място, основава и предпоставки за нелоялна конкуренция. Вън от всякакво подозрение е, че сигурността на даден търговски обект зависи от подхванатите ограничения в него, а не от това дали е независим или не.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР