Коледното настроение вече завладя сърцата и усмивките на софиянците и

...
Коледното настроение вече завладя сърцата и усмивките на софиянците и
Коментари Харесай

Коледна приказка оживя в София с "Елхи на таланта" СНИМКИ

Коледното въодушевление към този момент завладя сърцата и усмивките на софиянците и гостите на града. O т 1-ви декември на алеята пред НДК греят 35 приказно украсени живи ЕЛХИ НА ТАЛАНТА. Техните светлини бяха запалени от кмета на столицата Йорданка Фандъкова дружно с огромното Коледно дърво на Столична Община по време на церемониален концерт, съпроводен с фойерверки.



„ Нека пазим тези прелестни ЕЛХИ НА ТАЛАНТА! Те са подарък за всички нас! Още на третия ден, злосторници откраднаха част от играчките и всички табелки с топли коледни пожелания на благодетелите ни, които направиха подаяние за идеята.


Екипът на Фондация „ Стоян Камбарев “, дружно с общителното партньорство на Столична Община, НДК и PРО PLANTS, сътвори нещо красиво и вдъхновяващо, което да радва всички столичани и посетители на града. Приказно е! Щастливи сме да виждаме толкоз доста деца и фамилии да се радват, да се снимат, да прекарват част от деня си на тази прелестна светлинна алея.


Табелките с посланията на донорите и изчезналите играчки възстановихме още на другия ден. Кметът Йорданка Фандъкова пристигна персонално, с цел да ни помогне и донесе още играчки, което беше доста благ жест, само че и знак към всички, че нито един гамен или безсрамник няма да ни спре да вършим положително и да сътворяваме хубост!


Зоната е под засилено видео наблюдаване и сега се открива самоличността на крадеца, който ясно се вижда на камерите. Естествено, той ще бъде измамен под отговорност. “ - показа актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева, подстрекател и ръководител на Фондация „ Стоян Камбарев “, която към този момент 10 години сбъдва фантазиите на младите и надарени български създатели.


ЕЛХИ НА ТАЛАНТА е следващата блестяща концепция на Фондацията, носеща името на незабравимия сценичен режисьор, която подкрепя реализирането на съответни креативен планове на откритията си, само че за първи път включва и обществен детайл. Събраните средства ще отидат за финансиране на 5 едногодишни стипендии, няколко късометражни кино лентата, участия на лауреати на Фондацията в мастър класове, състезания и фестивали.


Коледната акция ЕЛХИ НА ТАЛАНТА ще поддържа и даровити деца от 10 многодетни фамилии в потребност. От този миг нататък, тези надарени деца, ще станат част от огромното семейство на Фондация „ Стоян Камбарев “, която ще следи тяхното развиване и ще ги поддържа и в бъдеще, а като първа стъпка ще покрие едногодишните им разходи за изкуството, което са избрали.


Избраните млади гении са от цяла България - от гр. Лъки в Родопите и Смолян, през Варна, Велико Търново, Кърджали, Бургас до Хасково и София. Всички те пристигнаха с огромните си сплотени фамилии.


По време на Коледния концерт с присъединяване на музикалните открития на Фондацията, хилядната аудитория се наслаждения на гения на 16 годишната перкусионистка Сара Чакърова и нейната група YESTRDAY, на класическите диви Весела Янева и Мария Славова и на поп звездата Mr VOG.


Деси Тенекеджиева дойде особено от Лондон, с цел да показа даровитите деца от многодетни фамилии, подкрепени от акцията, част от които също участваха в концерта и разтопиха сърцата на публиката с излъчването и гения си: прелестните дребни певици Далия Гюлай, Кристиана Кирилова и Екатерина Атанасова, гайдарчето Светослав Пейчев, барабаниста Калоян Праматаров, арфиста Калоян Георгиев, изящната балеринка Елиса Дончева, Деси Василева, както и младия художник Ивайло Пецов.


След концерта, на особено събитие в Литературен клуб ПЕРОТО, НДК, даровитите деца получиха планина от дарове от всички коледни благодетели, както и доста ваучери за покупки от хранителни вериги, търговски центрове, книжарници и други Едно от подкрепените фамилии е това на артиста и другар на Фондацията Йосиф Шамли, който има три прелестни дъщери.


ЕЛХИТЕ НА ТАЛАНТА ще останат да красят алеята пред НДК до 15 януари 2020 година, след което ще бъдат подарени на Столична Община и залесени в ГОРА НА ТАЛАНТА - продължение и знак на идеята на акцията. Идеята е коледната самодейност на Фондация „ Стоян Камбарев “ да стане обичайната и в тази гора, след 10 години да има повече от 500-600 дървета, с помощта на всички коледни благодетели и донори.


ЕЛХИ НА ТАЛАНТА се реализира с изключителното партньорство на Столична Община и на PRО PLANTS - водач в озеленяването и ландшафтния дизайн, който направи най- сериозното подаяние за идеята и подари всички чудесни живи елхи.


Сред Коледните Благодетели изпъкват имената на огромни и уважавани компании, които от години поддържат гениите на Фондацията като УниКредит Булбанк, Аурубис България, WILKINSON Sword, A1, Технополис, MERCI, Proderma, Дарик Радио и NOVA Film.


Посланици на акцията са и първите добротворци, закупили своя Елха на Таланта- очарователните госпожа Нели Беширова, Цвети Николова от Катаржина Естейт, адв. Анна Попова, адв. Биляна Тончева- Eco Gloube consulting company и новите другари на Фондацията госпожа Гергана Ташкова, адв. Галина Петрова, както и крупният предприемач господин Нешо Миранов.


Фондация „ Стоян Камбарев “ благодари сърдечно и на новите си сътрудници: Kaufland България, SBTech, Практикер, ПОК Съгласие, Перно Рикар България, The Burgiss Group, Methodia Web, магазини за платове Cacadu, строително-инвестиционната компания BLD, Easy Credit, Кари Резидънс и ГРЕЙТ БЕЪР Технолоджи- България, както и на екипа по корпоративна и обществена отговорност на Актавис. Домашният празничен уют на всички определени гении и фамилиите им беше обезпечен от IKEA.


Всеки един от Коледните Благодетели зарадва даровитите деца и огромните им фамилии с доста изненади. В благотворителната коледна акция ЕЛХИ НА ТАЛАНТА с ваучери и продуктови дарове се включват още доста другари като Христо Димитров- основателят на БЪЛГАРЕ, TendenZ, Дилмано Дилберо, ядки ROIS, BeColor, Лактоком, NewEvents Vision и други.


От Фондация „ Стоян Камбарев “ особено благодарят на всички медии, които разпространяват акцията и особено на медийните сътрудници Българска национална телевизия, CODE Fashion TV, Дарик радио, ТВ Българе, 24 часа, DIR.bg, Impressio.dir.bg, Epicenter.bg, Blitz.bg, SHASH.bg, HiLife,Woman.bg, BG Music Channel и списанията EVA, GRAZIA и ARTизанин.


Коледната Кампания ЕЛХИ НА ТАЛАНТА ще продължи до Коледа и в случай че желаете да се включите в нея с подаяние, ваучери или още дарове за десетте надарени деца и техните фамилии, може да го извършите като се свържете с Фондация „ Стоян Камбарев на www.kambarev.org


ОБРЪЩЕНИЕ НА ЗВЕЗДНИТЕ ПОСЛАНИЦИ:



ВИЖТЕ ВИДЕОТО c Кмета Фандъкова и ЗВЕЗДНИТЕ ПОСЛАНИЦИ:



Може да се свържете с Фондацията посредством формалната й фейсбук страница:
https://www.facebook.com/foundation.stoyan.kambarev/

или на имейлите

[email protected]
[email protected]

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР