Коледният дух завладява Габрово с концерти, ателиета, изложби, представления, украси

...
Коледният дух завладява Габрово с концерти, ателиета, изложби, представления, украси
Коментари Харесай

Коледният дух на Габрово през декември

Коледният дух превзема Габрово с концерти, ателиета, изложения, представления, украси и несъмнено – светлини.

В през празничния месец декември Община Габрово и културните институции са се погрижили да има за всеки по нещо. Разбира се изключително внимание ще получат най – дребните, които с най – огромно неспокойствие чакат елхата, Коледните и Новогодишните празници. А тя, елхата ни, ще огрее целия площад „ Възраждане “ на 6 декември тъкмо в 18:00 ч, когато ще можем да се насладим на „ Коледна миниатюра “ от държавна такса „ Рачо Стоянов “ и празнични осъществявания от Оркестър „ Габрово “. Със запалването светлините на градската елха започваме противоположното отброяване до настъпването на Новата година, а дотогава централната градска част ще е изпълнена с коледни изкушения, които ще дебнат отвред – както за душата, по този начин и за сетивата.

И тази година Градинката с мечето ще се трансформира в огромно коледно детско градче, а своите най – дребни другари Община Габрово ще изненада с две нови обичани фигури.  Кои ще са те ще разберете на 12 декември в 17:30 ч, когато ще бъде формалното разкриване с присъединяване на Държавен куклен спектакъл и нещо особено квалифицирано от куклените артисти за малчуганите на Габрово. 

Няма по какъв начин да пропуснем и коледните базари, които тази година ще са най-малко три, тъй като това е време за приятни разходки и срещи с другари, красиви произведения и вкусни изкушения. Най – продължителният от тях ще стартира на 5 декември и ще остане до края на месеца и ще е ситуиран в алеята сред Република България „ Априлов – Палаузов “ и Национална Априловска гимназия. Коледен базар с музикална стратегия ще има и на площад „ Възраждане “ на 17 декември от 10:00 ч, а третият и най – нов ще е на едно друго място – по калдъръмените улички на Шести сектор. Очаквайте коледни изненади зад всеки ъгъл от 18 до 23 декември, сътворени от „ джуджетата “ не на Дядо Коледа, а на Младежки център – Габрово.

Но за това като му пристигна времето, а дотогава може да отидете на изложения на децата от Школите на Елиза Ковачева и на Ива Пенчева, а за по-големите и на годишната галерия на габровските художници, да изберете зрелище от Коледния фестивал на Драматичен спектакъл от 6 до 11 декември, да посетите коледните концерти на две от габровските читалища – НЧ „ Габрово – 2002 “ и НЧ „ Априлов – Палаузов “ и несъмнено на 25-ия ден от декември в 11:00 ч да посрещнем дружно коледарите от ДФА „ Габровче “ на площад „ Възраждане “. Благослов и наричания ще насочат незабавно по-късно и в МАИР Боженци, а на идващият ден 26-ти в РЕМО „ ЕТЪР “ ще може да видите и възстановка на обичая Коледуване, този път пресъздадена от участниците в учебното заведение за коледари. Дойдат ли коледарите незабелязано идва времето да помислим за всичко, което ни се е случило през годината – и хубаво, и не чак толкоз, да го приемем, да благодарим и да погледнем към Новата година, като първо по габровски се повеселим  – на 30 декември, изпращайки остарялата година „ Под звездите на Габрово “ с Влади Ампов – Графа и Михаела Филева.

Декември е времето да бъдем заедно…
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР