Коледният благотворителен бал на община Тунджа“ сътвори нов рекорд в

...
Коледният благотворителен бал на община Тунджа“ сътвори нов рекорд в
Коментари Харесай

Четиринадесетият коледен благотворителен бал на община „Тунджа“ събра рекордните над 109 хиляди лева

Коледният благотворителен бал на община „ Тунджа “ сътвори нов връх в историята на тунджанското дарителство със събраните над 109 хиляди лв., които са с над 32 хиляди лв. повече от миналогодишния бал.

Той още веднъж потвърди силата на тунджанската общественост да се сплотява в името на огромна цел – тунджанските деца и младежи, и да покаже своята съпричастност и добротворство.

Повече от месец тунджанската общественост съпреживява подготовката на благотворителното събитие, в което всеки взе участие с каквото може. Детските градини, учебни заведения, пенсионерските клубове и читалища приготвиха красиви сувенири и кулинарни изкушения за коледния благотворителен базар, който впечатли над 250-те посетители на бала с хубостта, майсторството и огромното обилие, а част от тях се включиха и с откупки на предложения за бала.

Най-мащабната благотворителна самодейност в целия Ямболски район стартира и с рекорден старт – 38 210 лева

Дарения бяха и всички експонати за благотворителния търг, който впечатляваше със своето многообразие – картини, дърворезба, кукерска маска, плоча на „ Юрая Хийп “ с подписи на членовете на групата и надпис на британски език: „ За децата на община Тунджа “, фланелка на БК „ Левски “ с подписи на огромния баскетболист от Ямбол Димитър Ангелов и треньора Тити Папазов, ръчно рисуван копринен шал, ръчно направени сребърни бижута, кулинарни шедьоври, торта, пластика, достоверна богаташ с трикраки столчета и други Търгът също сложи връх – 21 експоната с начална тръжна цена бяха изплатени общо за 44 200 лева, след великодушните наддавания на гостите.

В началото на вечерта кметът на община Тунджа “ Георги Георгиев направи къса равносметка на постигнатото до момента в 15-годишната история на тази благотворителна самодейност. Досега са събрани са 497 414,67 лева, от които за стипендии и еднократно финансово подкрепяне на 2220 деца и младежи са дадени 312 273 лева.; за лекуване на 21 деца и младежи са дарени 79 490 лева.; за безвъзмездни летни лагери на 420 възпитаници са вложени 69539,85 лева.; за преносими компютри и таблети на 150 деца по време на Ковид-кризата са дадени 17 450 лева

Той благодари на всички, съдействали за организацията на най-мащабната благотворителна самодейност и на донорите.

Зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин съобщи, че не знае друга община в България, която да поддържа такава огромна самодейност, и съобщи: „ Щастлив съм, когато съм на това събитие в община „ Тунджа “, тъй като за мен Коледните празници стартират с вашия бал. Коледният дух се ражда тук, където разнообразни хора се събират да отварят сърцата си, да концентрират своята позитивна сила за нещо положително, да окажат поддръжка и да покажат взаимност “.

Всички кулинарни изкушения бяха изплатени и дарени– ръководителят на Общински съвет „ Тунджа “ Нели Славова подари печената пуйка на Дневен център за пълнолетни лица с увреждания „ Св. Франциск “ с. Веселиново, Красимир Трънков подари тортата на ДГ „ Кольо Тенев “ с. Тенево, а Стоян Проданов подари печеното прасенце на Дом остарели хора в с. Болярско.

Пластиката „ Рог на изобилието “ и картината „ Кукери “ на художника Кольо Инджов доближиха най-високата цена на търга – по 4000 лева

Зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин още веднъж подари 3000 лева за стипендии на студенти и възпитаници, а Неда Карска и фамилията й подариха 5000 лева за обществено затруднени зрелостници.

Рекордната сума от над 109 хиляди лв. беше насъбрана от продажба на предложения – 24 700 лева, от дарения – 36 810 лева, от търга – 44 200 лева и от коледния базар – 3917 лева

В програмата на благотворителния бал участваха дребния Божидар Димитров, певицата Вили Русева, която пя благотворително, танцовата двойка на Клуб по спортни танци „ Тандем – Тунджа “ Стефан Дончев и Лиляна Байлова, а изненада от гостите беше фолклорно осъществяване на млади танцьори.

„ Дълбок реверанс пред вас донори! “ обърна се в края на вечерта кметът Георги Георгиев и благодари за изключителната поддръжка и благотворителност.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР