Коледните светлини на живата елха на площад България“ в Димитровград

...
Коледните светлини на живата елха на площад България“ в Димитровград
Коментари Харесай

Грейва Коледната елха в Димитровград

Коледните светлини на живата елха на площад „ България “ в Димитровград ще бъдат запалени с гала от 17.30 ч. през днешния ден. От общината настояват, че димитровградската елха е най-голямото живо коледно дърво в Европа. И издават в задатък, че довечера тя ще грейне с изцяло нова визия и декорация. За задачата са употребявани 500 м мигащи блицове, 65 светещи топки с диаметър 30 и 60 см, големи снежинки с величина ф80 и светещи капки вид снеговалеж.

Продължава традицията ритуално коледните светлини на елхата да възпламени алегорично Дядо Коледа. Тази година той ще дойде в града с АТВ, придружаван от своите помощници елфи.

Също обичайният Коледен базар ще отвори порти на площад „ България “. Той включва Занаятчийници за гирлянди, декорации и картички, Пекарна, Поща за писма до Дядо Коледа, Гостилница и Кът за фотоси.

На откритата сцена е планувана стратегия с присъединяване на общинския Забавно-духов оркестър, който ще извършва известни коледни пиеси, а на няколко езика ще пее 31-годишната кубинка Сараи Диаз.

С ритуалното запалване на светлините на коледната елха започва и програмата за идните коледни и новогодишни празници в Димитровград. Обновена е и градската декорация: напълно нови са фигурите по стълбовете на централния площад „ България “, ремонтираният мост над река Марица и трите квартала от Ляв бряг също са празнично осветени, нова стилизирана елха има на кръговото до „ Тракия “, където свети и надпис-пожелание „ Весели празници “.

Празничната атмосфера допълват и тази година светещи фигури на шадраваните пред Съдебната палата и кръговото до новата автогара, елхата със снежинки пред кино „ Химик “, светещото влакче пред Спортната зала и светещата шейна с елени пред постройката на общината.

Профилактирана е и цялата празнична декорация на булевардите „ Хр. Ботев “, „ Трети март “, „ Ст. Стамболов “ и „ Г.С.Раковски “, ул.„ Иван Вазов “ и кръговото на влизане в града от посока от Хасково, допълват от локалната администрация.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР