Колата вече не носи греховете на предишния собственик. Всяка кола

...
Колата вече не носи греховете на предишния собственик. Всяка кола
Коментари Харесай

„Бонус-малус”: Убийствени санкции при превишена скорост

Колата към този момент не носи греховете на предходния притежател. Всяка кола ще има досие, изясни в студиото на бТВ ръководителят на Българското обединяване на водачите Христо Рядков.
Прякото обвързване на системата „ Бонус-малус” със Закона за придвижване по пътищата е неправилно, счита Хр. Радков.

Българското обединяване на водачите готви митинги против концепцията главен аршин при застраховката „ Гражданска отговорност” да бъде записаното превишаване на скорост, без да е позволено произшествие.

Заснемането на превишена скорост без случай е клатушкане в неправилна посока и ще аргументи вреди на голям брой прецизни водачи, счита Хр. Радков.

„ Ако не съм предизвикал ПТП, само че три пъти съм сниман да карам с превишена скорост с повече от 20 км, това автоматизирано ме праща в най-високия клас за „ малус”, а „ Гражданската отговорност” ми се оскъпява фрапантно съобщи Радков.

Примери: При „ Гражданска отговорност” от 300 лева след единствено едно превишаване на скоростта цената на застраховката скача с 225 лева

Тировете заплащат базова награда от 3 900 лева, като камионите са ръководени от няколко водачи. Само за едно нарушаване компанията (собственикът) са глобени с 3 400 лева

„ Това е безумие”, считат експерти и опитни ръководители на превозвачески компании.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР