Колата на журналистката в регионалния дупнишки сайт DenNews Десислава Панайотова

...
Колата на журналистката в регионалния дупнишки сайт DenNews Десислава Панайотова
Коментари Харесай

Посегателство срещу колата на журналист, разследвал случая с Янек Миланов |

Колата на журналистката в районния дупнишки уебсайт DenNews Десислава Панайотова е със счупено предно стъкло, съобщават от Асоциацията на европейските публицисти.

Това е второ посягане против автомобила на Панайотова. Тя е админ на групата " Къде е Янек ", само че след похищението разгласи, че стопира журналистическата си работа по случая. 

Панайотова споделя, че изключва зад похищенията над колата й да стоят персонални претекстове, защото тя ѝ фамилията ѝ не са в спор с никого: " Не мога по никакъв метод да настоявам каква е повода и кой го е направил. Мога да кажа, че нямам спор с никого. Не повеждам каузи ".

Панайотова е един от най-активните публицисти в следствието на изгубването на Янек Миланов от Дупница, пишат от АЕЖ.

Асоциацията на европейските публицисти – България упорства неотложно с посегателството на автомобила на журналистката Десислава Панайотова да се заеме институция отвън полицията и прокуратура в Дупница. Това може да бъде Главна дирекция Национална полиция или Главна дирекция за битка с проведената престъпност. Българските управляващи би трябвало бързо да открият и изправят пред правораздаването виновните лица, приканват от АЕЖ.

Пред OFFNews Панайотова изясни, че за повторно някой чупи колата й, като първият път е помислила, че е чиста случайност. " Заради ескалирането и размерът на вредите, и поради това, че се случва няколко пъти, не мисля, че е случайност ", сподели тя, като добави, че не отправя обвиняване към никого и не може да каже дали е обвързвано с работата й по случая с Миланов. 

По думите й все още няма арестуван и обвинен.

На 4 декември автомобилът на Десислава Панайотова е открит с простреляно със сачма предно стъкло, като вредата е минимална. Но преди два дни, на 13 март, тя намира колата си със счупено предно стъкло. 

Янек Миланов изчезна през август предходната година, откакто последно е бил забелязан да се качва в автомобила на Васил Капланов, който в миналото е работил като охранител на оповестените за интернационално търсене братя Галеви.

Капланов е арестуван през септември 2020 година, а два месеца по-късно синът му е задържан по обвиняване, че е счупил автомобила на изчезналия Миланов. Случаят с изгубването на Миланов продължава да не е оголен, макар намесата на основния прокурор Иван Гешев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР