Колаж За разлика от другите големи градове София и Пловдив

...
Колаж За разлика от другите големи градове София и Пловдив
Коментари Харесай

Славена Точева от ГЕРБ и Костадин Костадинов събраха най-много преференции във Варна

Колаж

За разлика от другите огромни градове София и Пловдив ГЕРБ реализира рекордна победа във Варна с разлика от съвсем 10 % по отношение на вторите от " Продължаваме промяната ".

Четвъртата в листата на ГЕРБ Славена Точева е претендентът за народен представител от Варненска област, събрал най-вече преференции. Нейният номер в бюлетина е маркиран от 7 306 гласоподаватели. Резултатът й е по-добър от изборите през април предходната година, когато тя сложи връх със 6 805 преференции. Водачът Даниел Митов има 4 139 преференции, десетият Щерю Георгиев е с 3 115, а вторият Красен Кралев е с 2 141, съобщи. 

След Точева най-голям преференциален избор от всички претенденти получава водачът на „ Възраждане ” Костадин Костадинов. Като лидер на варненската листа той получава 5 913 гласа или повече от два пъти по отношение на вота предходната есен.  

На трето място в самобитната ранглиста е лидерът на „ Продължаваме Промяната ” Даниел Лорер. Той е маркиран 4 926 гласоподаватели, което е с над 1 200 повече по отношение на предходните избори. Бившият регионален шеф на Варна Благомир Коцев, който беше на пето място в листата на Политическа партия, има 1 042 преференции.  

Втората в листата на „ Демократична България ” Стела Николова отново получава висок преференциален избор. Нейният номер е маркиран от 3 077 гласоподаватели, до момента в който водачът Атанас Атанасов има 898 гласа. 

От листата на Българска социалистическа партия с най-вече преференции е водачът Борислав Гуцанов. За него има 1 561 гласа, а за втория Павел Раличков те са 933. 

Водачът листата на „ ИТН ” Тошко Йорданов получава 1 543 преференции, а за лидера на листата на „ Български напредък ” Александър Николов те са 847. 

От претендентите на Движение за права и свободи с най-вече преференции е петият в листата Хълми Белев. Той маркиран от 643 гласоподаватели, а водачът Ерджан Ебатин – от 542. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР