Колаж Министерство на отбраната на Руси и МО на УкрайнаНапрежението

...
Колаж Министерство на отбраната на Руси и МО на УкрайнаНапрежението
Коментари Харесай

Още един войник на Украйна е убит в Донбас

Колаж Министерство на защитата на Руси и МО на Украйна

Напрежението сред Украйна и Русия се ускори още повече, откакто бе оповестен нов драматичен случай. Украински боец беше погубен и още един ранен в раздираната от спор Източна Украйна, оповестиха украинските военни, часове преди договаряния, целящи деескалация на напрежението сред Украйна и Русия.

Това оповестява " Франс прес ".

През миналите седмици в Източна Украйна се разгоряха конфликти сред украинските сили и подкрепяните от Москва сепаратисти, което докара до спиране на примирието, реализирано през предходната година.

Киев се бори с проруските сепаратисти в източните Донецка и Луганска област от 2014 година след анексирането на полуостров Крим от Русия.

След неотдавнашния скок на насилието, Русия струпа войски по границата, пораждайки опасения от огромна ескалация в дълготрайния спор в основно рускоговорящия изток на Украйна.

Един украински боец е погубен и още един ранен, откакто позициите им са били атакувани с автоматизирани гранатомети в неделя, се споделя в изказване на украинската войска, оповестено във " Facebook ".

Преговорите сред съветници на държавните глави на Украйна, Русия, Германия и Франция би трябвало да се проведат по-късно през днешния ден в Киев.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи след среща с френския си сътрудник Еманюел Макрон предходната седмица, че се надява договарянията да доведат до връщане към примирието.

Шефът на външната политика на Европейския съюз Жозеп Борел съобщи в понеделник, че външните министри на блока ще обсъдят " доста рисковата " обстановка по време на виртуалната си среща.

Кремъл, който не отхвърля придвижванията на войските, съобщи, че не върви към война с Украйна, само че предизвести, че " няма да остане апатичен " към ориста на рускоговорящите на изток.

Конфликтът, лишил повече от 13 000 човешки живота, е видял 30 убити украински бойци от началото на годината спрямо 50 през цялата 2020 година, написа

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР