Колаж БулфотоНАЙ-МНОГО ЖЕРТВИ ОТ НАЧАЛОТО НА ПАНДЕМИЯТА - ПЛАНЪТ “КАЦАРОВБългария

...
Колаж БулфотоНАЙ-МНОГО ЖЕРТВИ ОТ НАЧАЛОТО НА ПАНДЕМИЯТА - ПЛАНЪТ “КАЦАРОВБългария
Коментари Харесай

Проф. Кацаров: Престъпната небрежност на Стойчо Кацаров докара това бедствие за България

Колаж Булфото

НАЙ-МНОГО ЖЕРТВИ ОТ НАЧАЛОТО НА ПАНДЕМИЯТА - ПЛАНЪТ “КАЦАРОВ ”

България отбелязва най-тъжния си ден от началото на пандемията от COVID-19.

- 243 умряли - РЕКОРД за страната;

- 5863 нови случая - РЕКОРД за всички вълнѝ досега;

- 736 на 100 хиляди души е 14-дневната заболяемост за страната - РЕКОРД от началото на пандемията;

- 1735 позитивни случая в София - РЕКОРД от началото на пандемията;

Престъпната немарливост на Стойчо Кацаров докара това злополучие за България.

Да, незаконна немарливост е, тъй като Наказателният кодекс е безапелационен, че закононарушение е “когато деецът не е предвиждал настъпването на общественоопасните последствия, само че е бил задължен и е могъл да ги планува ”.

От няколко месеца, дружно с доста мои сътрудници предизвестяваме, за нещастието, която следим през днешния ден. Призоваваме за дейности и увереност, само че... Изборите очевидно са ви били по-важни.

Това написа проф. Костадин Ангелов в обществените мрежи.

Големи заклинания бяха в Гербова зала, закани и обети по предходните ръководещи. А през днешния ден - Президентът е гол.

Имали сме били проект. Той бил целесъобразен. Затова не се ползвал. Иначе беше доста прекрасен. Трябваше да сме спокойни.

Но!

Системата се ръководи от един комплициран и уплашен човек. Човек в дълбока здравна назадничавост и професионална некадърност. Човек, който в никакъв случай не е бил доктор. Лишен от лекарска дееспособност. Никога не влизал в болница, в кола за спешна помощ, в ДКЦ, в Шокова зала, в морга. Човек, който не познава процесите от вътрешната страна, по тази причина и не ги схваща. Но ги управлява - сякаш.

Резултатът - летяща като ракета смъртност. Черни върхове по болни и починали българи. Срамни резултати, разследване и от унижението на водещи експерти с опит. Заменянето им с послушни специалисти. Пропиляно лято, в което можеше лечебните заведения да се приготвят. Вместо това задействаме механизма за гражданска отбрана на Европейски Съюз, с цел да пращаме наши заболели да се лекуват в чужбина. Срам и срам!

Срамно и позорно отношение към медиците на първа линия. Недостатъчен ремдесевир. Отговорът- нямаме сигнали. Имате сигнали, само че пращате наказателни роти в лечебните заведения.

Пропиляно лято и за учебните заведения. Тотално неподготвени.

Къде ви е толкоз хубавият проект, господа?! Не работи ли?! Няма и да проработи, тъй като е писан от медицински недоносчета и извадени от нафталина специалисти.

Има решения. Помислете, в случай че можете към момента и не ви е вцепенил страхът - за плановия банкет и плановата оперативна активност със съответните изключения, пишо още проф. Костадин Ангелов в персоналния си профил във фейсбук.

П.С. Стойчо Кацаров лъга доста през последните месеци. Най-голямата му неистина, че пандемията е под надзор лъсна тази заран. За злощастие цената е висока и всички ще я платим.

Ето дребна част от блясъка на Плана “Кацаров ”:

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР