Колаж Булфото, Телевизия 7/8Социологът Андрей Райчев и политологът проф. Румяна

...
Колаж Булфото, Телевизия 7/8Социологът Андрей Райчев и политологът проф. Румяна
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Слави иска втори мач, на който ако първия е завършил 1:1, сега да бие с 3:1

Колаж Булфото, Телевизия 7/8

Социологът Андрей Райчев и политологът проф. Румяна Коларова направиха своя коментар по отношение на политическата обстановка у нас в ефира на Българска национална телевизия.

Според Коларова препоръчаната за министър председател от Слави Трифонов Антоанета Стефанова е " звезда, която да прикрие срама ".

" За мен оттук насетне сме очевидци на една активност, която ще правят съвсем всички партии, определени в този парламент, да компенсират, да управляват, да лимитират вредите. Ако за Българска социалистическа партия и ГЕРБ, това са вредите, които бяха регистрирани на изборите, за трите протестни партии това са вредите, които те натрупаха за този дребен интервал от време, в което престояха в Народното събрание ", разяснява политологът.

По думите ѝ има една единствена партия, която ще излезе без вреди - това е Движение за права и свободи. Особено в случай че усилят броя на секциите, които са отвън Европейски Съюз, те сигурно ще отбележат още приръст на поддръжката за себе си. Оттук нататък развиването на събитията е в границите на PR терминологията - счита Коларова.

Андрей Райчев съобщи, че ГЕРБ и Българска социалистическа партия по един метод виждат бъдещите избори, а Слави Трифонов - по различен.

" За ГЕРБ и Българска социалистическа партия е значимо да запазят, в случай че може малко да набъбнат, би било огромен триумф, до момента в който Трифонов вижда нещата по различен метод - при едни свободни избори, проведени по правила и по този начин нататък, и с цялата му популярност на втори, нещо, което никой не вярваше, той се надява да нарасне. Той надали мисли за вреди и за бранене на резултата, противоположното - желае втори мач, на който в случай че на първия е приключил 1:1, в този момент да бие с 3:1 ", добави Райчев.

Той разяснява, че Слави Трифонов е направил два хода две в едно - първият ход е рационален, а не хазартен - отвод от присъединяване във властта. Антоанета Стефанова е алегорична част - той не я предлага за министър председател, а я предлага за " сякаш министър председател ", тя символизира степента на радикалност на смяната, която той си показва - сподели още социологът.

Стана ясно, че форматът Анти ГЕРБ не е управнически формат. Ако тези хора желаят да ръководят, по различен метод би трябвало да се нареждат - безапелационна беше проф. Коларова.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР