КолаЖ: Булфото и БНТРублата се повиши рязко по време на

...
КолаЖ: Булфото и БНТРублата се повиши рязко по време на
Коментари Харесай

Finanz.ru: Рублата се вдигна след призива на Байдън към Путин за среща в трета държава

КолаЖ: Булфото и Българска национална телевизия

Рублата се увеличи внезапно по време на вечерната търговия на Московската фондова борса при новината, че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е поканил Владимир Путин да организира персонална среща и договаряния за разискване на всички въпроси на двустранните връзки.

За 15 минути доларът се срина надолу повече от рублата и за първи път от седмица падна под 76.

В 18.41 часа московско време американската валута се обезценява с 1,82% до 75,97 рубли за $. Еврото спадна с 1,42%. до 90,8850 рубли.

Според пресслужбата на Белия дом Байдън се е обадил на Путин и е " изразил угриженост " за укрепването на военната формация в Крим и покрай границите на Украйна и прикани за " понижаване на напрежението ".

Според пресслужбата на Белия дом Байдън се е обадил на Путин и е " изразил угриженост " за усилването на военната формация в Крим и покрай границите на Украйна и прикани за " понижаване на напрежението ".

Според Киев Русия е съсредоточила 40 хиляди бойци в Крим и още толкоз в районите, граничещи с Украйна, а също по този начин е трансферирала Каспийската флотилия в Черно море, обяснявайки протичащото се, като " ревизира бойната подготвеност " на всички военни окръзи.

Байдън " акцентира несломимата поддръжка за суверенитета и териториалната целокупност " на Украйна. Той също по този начин удостовери задачата „ да се построи постоянна и предсказуема връзка с Русия, която да не опонира на ползите на Съединени американски щати “.

Според известието на Белия дом Байдън е предложил на Путин среща на върха " през ​​следващите месеци в трета страна ", с цел да " разиска цялостния набор от въпроси, които Русия и Съединени американски щати имат.

Те включват " стратегическа непоклатимост " и разговор за надзор на оръжията. Малко преди диалога сред Путин и Байдън военните на Русия и Украйна показаха поредност от помирителни изказвания.

Руският министър на защитата Сергей Шойгу съобщи, че е разположил две армии и три въздушно-десантни сили до западните граници, само че пробата за бойна подготвеност има свои периоди и ще бъде приключен до две седмици.

Половин час по-рано секретарят на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна Алексий Данилов увери, че Киев „ не възнамерява да връща краткотрайно окупираните територии с военни средства “.

„ Нашата задача е да разгадаем спора извънредно посредством политически и дипломатически средства “, сподели той след среща с посланиците на страните от Европейски Съюз в Киев.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР