Колаж Булфото, БНТВъзникна напрежение при преговорите за съставяне на кабинет.Демократична

...
Колаж Булфото, БНТВъзникна напрежение при преговорите за съставяне на кабинет.Демократична
Коментари Харесай

24 часа: Демократична България с нови искания, Петков и Василев са на спешна среща

Колаж Булфото, Българска национална телевизия

Възникна напрежение при договарянията за сформиране на кабинет.

" Демократична България " е изненадала " Продължаваме Промяната " с претенции за промени на съглашението за четворната коалиция в 12 без 5. Силно обезпокоени от тези дейности на Христо Иванов и Атанас Атанасов, сега Кирил Петков и Асен Василев са в партийната централа на Демократична България, заяви, като се базира на свои източници от обединението.

Причината е, че ненадейно трите партии в " Демократична България " са влезнали в сериозен конфликт между тях. Двамата депутати от " Зелената партия " са настояли да получат две места - с изключение на екоминистър и вицепремиер по климата. От друга страна Иванов и Атанасов упорстват за значими промени в съдружното съглашение.

По-рано през днешния ден бъдещият министър председател разгласи, че е реализирано единодушие сред сътрудниците в ръководството по всички точки и партиите могат към този момент да осведомят за последния вид на съдружното съглашение. След консултациите при президента Румен Радев, Кирил Петков и Асен Василев отидоха на " Позитано ". По неофициална, само че доказана информация, двамата дружно с Корнелия Нинова са прецизирали всички въпроси, които по някакъв метод са тормозили Българска социалистическа партия за бъдещото ръководство.

Изненадващо обаче малко преди 18 часа от централата на социалистите бе обявено, че председателката на левицата е отложила заседанието на Националния съвет на партията, планувано за на следващия ден. На него социалистите трябваше да обсъдят и одобрят съдружното съглашение.

Очевидно финалният текст няма да е подготвен през днешния ден, не е ясно и дали оптимизмът на Кирил Петков, че до края на седмицата ще има постоянен кабинет, ще се оправдае.

  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР