Колаж: anteni.bgДоц. Наталия Киселова обвини номинирания за вътрешен министър от

...
Колаж: anteni.bgДоц. Наталия Киселова обвини номинирания за вътрешен министър от
Коментари Харесай

Доц. Киселова: Човек като Петър Илиев няма място в правителството. Защото плагиатството се наказва тежко

Колаж: anteni.bg

Доц. Наталия Киселова упрекна номинирания за вътрешен министър от Има Такъв Народ Петър Илиев, че е преписвал от нейната дисертация “Парламентарен надзор " в книгата си “Компетенцията на Народното събрание ", където има взаимствани цели пасажи от труда ѝ. 

" Човек като Петър Илиев няма място в държавното управление “,  заяви тя.

" Защото плагиатството се санкционира тежко и да не се упреква университетът. А и този човек (Петър Илиев) можеше да загуби мястото си в катедрата. Нормално е това да стане, само че когато той има здрав тил... И аз какво можех да направя? Обявиха конкурс, той искаше да влезе в него, само че не съумя. И след това разправяше, че му спрели развиването “, съобщи доцент Киселова пред " anteni.bg “.

На въпрос за какво не е съдила Илиев, Киселова дава отговор, че е била притисната от колектива и е нямала съдружници. Сега обаче намира такива в медиите. Според нея в този момент са се трансформирали разпоредбите, по които работи Етичната комисия в СУ “Св. Св. Кирил и Методий " и преди да се обърне към нея, доцент Киселова ще приказва с декана и с ръководителя на катедрата. Защото това е репутационна вреда за Юридическия факултет.

Петър Илиев не се е свързвал с нея, само че през медиите я заплашвал, че ще я съди и “какво ли не ", споделя доцентката. Но нейната цел не е да се съдят. “Искам подобен човек да няма място в едно държавно управление ", безапелационна е Киселова.

Тя твърди, че изгубването на книгата на Илиев от книжарниците не е тайнственост, той я е изтеглил преди месец. Но адвокатска група в мрежата (б. р. става въпрос за фейсбук групата “Правна полуда " ) с триста зора съумяла да се добере до един образец и направила сравнението. Проверката демонстрира, че в книгата на Илиев от 2015 година има към 40 страници съвсем еднакъв текст с този в докторската дисертация от 2008 година на доцент Наталия Киселова. Дисертацията на Киселова е издадена при започване на тази година в книга със заглавие “Парламентарен надзор ".

А по какъв начин ще работи Етичната комисия на Софийския университет “Св. Климент Охридски ", в случай че държавното управление мине и Петър Илиев към този момент е определен за министър? “Ще го извикат в комисията, тъй като той е и учител, и ще го разпитат. Всеки има право на отбрана. Не знам какво решение ще вземе ", споделя най-после доцент Наталия Киселова

Журналистът Асен Генов също разяснява проблема и съобщи, че сега чете двете книги на доцент Киселова и за него няма подозрение, че цитатите са доста тъкмо възпроизвеждани от книгата на доцент Наталия Киселова. Той дефинира това, като акт да да заимстваш тези и да не се позоваваш на създателя.

Генов посочи, че няма да разяснява тематиката с доцент Киселова преди изявлението с нея, само че тя искаше да посочи, че въпросът се е политизирал. 

" До колкото разбирам и от изяви на самите сътрудници на Илиев, те ще съдят всеки, който твърди, че е плагиатствал, всеки който попадне под ударите на такова правосъдно произвоство аз бих го свързал с адвокати и хора, които биха подкпели финансово едно такова дело “, разгласи Генов.  

Той даде за образец дело от преди години в Съда по правата на индивида, който е отсъдиб, че да  наречеш политик глупак не е засегнатост и в този смисъл прага на Илиев би трябвало да е доста по-висок от този на всеки един български жител. " Както Трифонов си разрешава да назовава хората " отпадъци “, различен приказва за " майцепродавци “, всеки един български политик би трябвало да е подготвен да срещне, в случай че по-висока, то най-малко равна по мощ реакция “, съобщи журналистът.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР