Кокосовото масло вече е приветствано като най-здравословното масло в света.

...
Кокосовото масло вече е приветствано като най-здравословното масло в света.
Коментари Харесай

Употреби на кокосово масло, които ще променят живота ви

Кокосовото масло към този момент е приветствано като най-здравословното масло в света. Той е отличен източник на витамини (от групи В, С и Е) и минерали (магнезий, калий, калций, желязо, фосфор и цинк). Не се натрупва в ханша, усъвършенства паметта и концентрацията и има страховит усет. Разберете главните аргументи, заради които нерафинираното, студено пресовано кокосово масло би трябвало да бъде включено във вашата ежедневна диета.
1. Ускорява изгарянето на мазнини
 10 маски за коса с кокосово масло 10 маски за коса с кокосово масло
Кокосовото масло е едно от най-полезните масла за косата. Ето 10 метода, по които може да го употребявате. 1. Срещу раздробяване на краищат...
Средноверижните мастни киселини в нерафинираното кокосово масло не се разграждат в тялото ни като мазнини, а като въглехидрати, което значи, че не прибавят тегло. Вместо това те отиват напряко в черния дроб, където се трансформират в сила. Така че в действителност имаме работа с мазнини, които не се съхраняват като мастна тъкан, а се употребяват непосредствено за произвеждане на сила, което форсира метаболизма на организма. Научни проучвания, извършени върху хора, удостоверяват, че както при дамите, по този начин и при мъжете, две супени лъжици кокосово масло дневно могат да понижат количеството мазнини по корема в границите на 1-3 месеца.
2. Подобрява имунитета
Поради наличието на доста огромно количество лауринова киселина (същата, която участва в кърмата), кокосовото масло има антибактериални и антивирусни свойства и по този метод - укрепва имунитета на организма. Изследванията върху свойствата на кокосовото масло демонстрират, че то оказва помощ в битката с настинките, херпесния вирус и бактериите, причиняващи язви. Освен лауринова киселина, кокосовата лой е и богат източник на каприлова киселина, която има противогъбични свойства. Следователно кокосовото масло може да се третира като натурален пробиотик, който укрепва чревната флора.
3.Предотвратява сърдечно-съдови болести
 Учени: Кокосовото масло може да унищожи ковид Учени: Кокосовото масло може да унищожи ковид
Кокосовото масло евентуално е уместно лекарство при белодробни болести, породени от ковид, настояват филипински учени. Диета...
Редовната консумация на кокосово масло усилва количеството на т.нар добър холестерол в тялото (HDL) и намаление на неприятния холестерол (LDL). Благодарение на това предотвратява развиването на сърдечно-съдови болести. Освен това кокосовото масло има удобен резултат върху метаболизма на захарта и има антиатеросклеротични свойства.
4. Подобрява паметта
Изследванията демонстрират, че постоянната консумация на кокосово масло има удобен резултат върху мозъчната функционалност. Молекулите MCT се трансформират в тялото в кетонни съединения, считани за основни при лекуването на невродегенеративни болести, в това число заболяването на Алцхаймер и Паркинсон. Това се удостоверява от изследване от 2006 година, оповестено в списание " Neurobiology of Aging ", което включва използването на средноверижни триглицериди на 20 пациенти с заболяването на Алцхаймер. Всички тези хора демонстрираха доста усъвършенстване в когнитивните функционалности.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР