Кокосовото масло представлява растителна мазнина, която се радва на голяма

...
Кокосовото масло представлява растителна мазнина, която се радва на голяма
Коментари Харесай

Кокосовото масло по-вредно от маста и маслото взети заедно


Кокосовото масло съставлява растителна лой , която се радва на огромна известност измежду бранителите на здравословното хранене. Популярността на продукта и методът, по който се популяризира, обаче могат да скрият някои значими особености, с които би било добре всеки от нас да се запознае.

Така, да вземем за пример, в своята 50-минутна лекция, озаглавена "Кокосовото масло и други хранителни неточности ", Карин Мишелс, шеф на Института за предварителна защита и туморна епидемиология във Фрайбургския университет, както и професор в Харвардското учебно заведение по публично здраве, набеди известния артикул за „ чиста отрова “ .

Това надалеч не е първият път, когато кокосовото масло попада под ударите на здравните експерти. "След като повишите равнището на своя холестерол, вие се излагате на риск от сърдечни болести ", споделя за ABC News кардиологът доктор Робърт Сегал, който също по този начин е създател на Manhattan Cardiology и съосновател на LabFinder.com. Д-р Сегал продължава, че "това, което някои хора не осъзнават, тъй като вместо да създадат изследване, следват трендове, е, че в кокосовото масло в действителност има повече мазнини спрямо маслото и свинската мехлем ".

Твърдението на доктор Сегал е подкрепено и от Американската сърдечна асоциация, съгласно която 37% от диетолозите са съгласни, че продуктът е здравословен (само за информация, кокосовото масло съдържа над 80% наситени мазнини, до момента в който свинската мехлем съдържа 40%, а маслото – към 27%).

Свързани публикации.. Блестяща кожа се реализира с кокосова вода 0 Кокосовият орех – зарежда с тонус! 0 Имунитет: Ракът се възползва от коремните мазнини? 0

За тези, които са загрижени за равнищата на своя холестерол , Американската сърдечна асоциация предлага "намаляване на наситените мазнини до не повече от 5 до 6 % от общите дневни калории. За някой, който поема 2 000 калории дневно, това е към 11 до 13 грама наситени мазнини. "

И въпреки всичко кокосовото масло си има своите плюсове . Според експертите то е по-полезно върху кожата, където да служи като овлажнител, в сравнение с в корема, където има възможност да аргументи някой сърдечен проблем. Също по този начин е значимо да се означи, че учени като доктор Сегал и проф. Мишелс приказват само за потреблението на течно кокосово масло, което напълно естествено е претърпяло обработка, а не за кокосовия орех като плод, който съдържа удобни мастни киселини.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР