Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани – един от най-големите бутилировачи на

...
Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани – един от най-големите бутилировачи на
Коментари Харесай

Кока-Кола ХБК лансира Costa Coffee на няколко пазара през 2020 г.

Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани – един от най-големите бутилировачи на Coca-Cola в света, възнамерява да стартира Costa Coffee в най-малко 10 от своите 28 пазара през идната година, измежду които България, Гърция, Унгария, Полша, Румъния, Русия и Швейцария. Това ще отговори на необятен кръг от потребностите на консуматори и клиенти в голям брой канали и мотиви, в сходство с визията на Кока-Кола ХБК да бъде водещ 24/7 сътрудник в напитките.

„ Това е страхотна опция, която ще сътвори същинска добавена стойност за нас и нашите клиенти “, споделя Зоран Богданович, основен изпълнителен шеф на Кока-Кола ХБК. „ Включването на толкоз мощен бранд като Costa Coffee в нашето портфолио ще ни разреши да покрием повече мотиви за консумация, да партнираме още по-пълноценно с нашите потребители във всички канали и да подсилим напъните си да адресираме всеки мотив за консумация денем. Нашата добре открита инфраструктура, процеси и опит в дистрибуцията на кафе ни дават убеденост, че ще се оправим с тази вълнуваща опция “.

Кафето е една от най-доходоносните и бързо растящи във връзка с доходи и облага сфери в региона на напитките. Това е многомилиардна категория на 28-те пазара на Кока-Кола ХБК, която се чака да пораства с 4% на годишна база.

The Coca-Cola Company закупи Costa Coffee през януари 2019 година, като компанията ще се концентрира върху разширение на предлагането на вендинг и готовите за консумация (ready-to-drink) артикули. Costa Coffee е водещата компания за кафе в Обединеното кралство, със мощно наличие в Европа, Азия, Близкия изток и Африка.

“Щастливи сме да си партнираме с Кока-Кола ХБК, с цел да достигнем до повече потребители с нашето ужасно кафе “, сподели Дженифър Мен, президент Global Ventures в The Coca-Cola Company. “Това ново съглашение е образец за това по какъв начин Costa Coffee оказва помощ на Coca-Cola да стане компания с цялостно портфолио от питиета. “ 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР