Кожни болести изобщо не съществуват, а всички заболявания, които се

...
Кожни болести изобщо не съществуват, а всички заболявания, които се
Коментари Харесай

Светило в руската медицина разби на пух и прах митовете за бенките и рака

Кожни заболявания въобще не съществуват, а всички болести, които се демонстрират на кожата, се коренят в проблеми на вътрешните органи. Това изключително мнение е на доктор Олга Бутакова, основен доктор на Московския институт по възобновяване на здравето и помощник на Организация на обединените нации към отдел „ Охрана на труда и сигурност на околната среда”. Според доктор Бутакова за кожна болест може да се счита единствено крастата. Всичко останало е обвързвано със болести на червата, лимфата и другите вътрешни органи и системи.

„ Кожата е най-мощният отделителен орган на тялото и ни избавя от инфекции. Ако нямаше обриви и гной, те щяха да плъзнат във вътрешността. Гнойта съставлява мъртви левкоцити и убити бактерии. Ако обривът боли, тогава инфекцията е вирусна, да вземем за пример при херпес, който поразява нервите на засегнатото място. Бактериите пък имат цвят и по цвета на обрива може да се дефинира каква бактерия нападна тялото. Ако са бели стафилококи, и обривът е бял. Ако са златисти стафилококи, излизат зелени пъпки и петте пласта на кожата са поразени”, споделя доктор Бутакова в своите обществени лекции.

Какво счита съветската лекарка за пoявaтa нa чepвeни oбpиви пo pъцeтe и пo бyзитe на деца (алергична диатеза) четете в най-полезния уебсайт Zdrave.to.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР