Кожата ми стана сияйна и чиста Дивна Попова, ръководител офис -

...
Кожата ми стана сияйна и чиста Дивна Попова, ръководител офис
-
Коментари Харесай

Живот без цигарен дим

Кожата ми стана сияйна и чиста
Дивна Попова, началник офис


- Как успяхте да спрете цигарите?
- Аз съм „ върл пушач”. Пуша от най-малко 20 години и зад тила си имам няколко несполучливи опита за цялостен отвод от тютюнопушене. Пробвах какви ли не способи, само че при мен не се получи. Единствената опция бе да минимизирам нездравословните резултати и по тази причина прекосих към бездимен артикул. Преходът беше доста елементарен, напълно натурален. Не съм изпитвала никакъв дискомфорт. Ако би трябвало да бъда почтена и аз първоначално подходих с съмнение и запаси, само че бързо се оказа, че не съм била права.
- Не ви ли липсваха по някакъв метод обичайните цигари?
- Не, откогато минах на бездимно устройство, не съм палила цигара. Освен това видях доста други плюсове – няма неприятна миризма и може да се употребява даже и в затворени пространства. Последното е огромно преимущество в зимния сезон.
- А организмът Ви реагира ли на смяната?
- Лично аз първите дни усетих някакво пречистване. Имах спорадични изкашляния, които посочваха, че тялото се чисти. После всичко си пристигна на мястото и нямам никакъв дискомфорт. Извън това обаче забелязах смяна във външния си тип – кожата ми също се почисти, има по- здрав тип, стана по-сияеща. А за една дама това е значим подробност.
- Трудно ли взехте решението за смяна?
- Беше осведомено и осъзнато решение. Доста четох за технологията за нагряване на тютюна, за плюсовете и минусите, за сигурността и понижения риск за здравето на тези устройства по отношение на горимите цигари. Допитах се до хора, които към този момент са подхванали тази стъпка и техният опит сякаш беше най-убедителен и скъп.

Не скърбя нито за момент
за смяната в живота ми
Анелия Кунчева, флорист



- Кога и по какъв начин успяхте да спрете цигарите?
- Преди две години най-накрая съумях да спра обичайните цигари като прекосих към бездимно устройство. Не скърбя нито за момент, а в противен случай - не знам по какъв начин съм живяла преди с цигарения пушек! Запали ме брачният партньор ми, койти по-лесно възприема измененията. След като той мина на бездимен артикул, дълго го следих с интерес и любознание. Вкъщи се шегувахме, че той е „ опитното зайче”. По това време аз пушех по половин кутия цигари дневно с всичките неудобства, произлизащи от това – облеклата и косата ми миришеха неприятно, излизах на терасата през час – два, в офиса пилеех доста време за всяка „ пуш пауза”. Изброявам единствено на прима виста, без да регистрирам нездравословното въздействие на тютюнопушенето върху здравето и тонуса. Давайки си сметка за това, взех решение да кажа завършек на цигарите и да мина на бездимна опция.
- Как мина този преход и лесна ли беше смяната?
- Неочаквано елементарно. Дори аз самата бях учудена, че не ми се прииска да запаля елементарна цигара нито един път повече. През 2018 година, когато за първи път пробвах да спра цигарите посредством бездимно устройство, всички ме гледаха с любознание и това ми даваше кураж да потвърдя, че съм взела вярно решение. Сега към този момент е по-лесно, тъй като устройствата станаха все по-популярни и доста хора ги избират. Покрай мен доста приятелки съумяха да спрат цигарите с помощта на бездимните технологии. Наистина наподобява по-елегантно от цигара! Но най-важното е, че е по-малко нездравословно за здравето от елементарните цигари и сама чувствам разликата за себе си.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР