Кои са печелившите подходи в маркетинговите стратегии, реализирани в последните

...
Кои са печелившите подходи в маркетинговите стратегии, реализирани в последните
Коментари Харесай

Наградите на БАР: С немски корени, но с българско сърце

Кои са печелившите подходи в маркетинговите тактики, осъществени в последните месеци у нас? Отговорите търсим в нашата специфична поредност, в която ще ви представим 9-те спечелили в тазгодишното издание на състезанието BAAwards на Българската асоциация на рекламодателите. Техните информационни акции са положителни образци за триумф, които движат напред цялото развиване на рекламната промишлеността.

Катерина Ушева, шеф направление Маркетинг на Kaufland България, е идващият посетител в рубриката. Тя и нейният екип завоюваха златната премия при рекламодателите  в категория „ Иновация в артикул или услуга “.

–Г-жо Ушева, разкажете ни повече за плана, с който участвахте в BAAwards 2019. Какво Ви въодушеви и по какъв начин бе общопризнат от аудиторията на марката? С кого си партнирахте за реализацията?

–Проектът „ Свежите супергерои “ 2018 имаше две цели. От една страна да сложи фокус върху отдела за плодове и зеленчуци в Kaufland – да покаже на потребителите, че могат да разчитат на безупречна прохлада и качество на нашите артикули. Втората цел е да създадем не просто рекламна връзка, а акция, която да покаже на родителите, че в сложната им задача да стимулират децата си да ядат повече плодове и зеленчуци Kaufland е на тяхна страна. Така се родиха „ Свежите супергерои “. Потребителите откликнаха на нашите послания за уравновесено хранене, а резултатите от акцията – както финансови, по този начин и имиджови – демонстрираха, че клиентите възприемат марката Kaufland като собствен съдружник и ни се доверяват. Проектът е плод на екипна работа във всички отдели на Kaufland България. Водеща организация по плана бе Noble Graphics, а цифровата и медийната му част бяха поверени надлежно на All Channels Communication и Mindshare.      

–Когато приказваме за нововъведения в продуктите и услугите, до каква степен е значим пазарът, на който ги постановяваме? Еднакво ли биха възприели акцията Ви потребителите в Германия, откъдето произлиза веригата хипермаркети Kaufland, и тези в България?

–Новаторският метод при „ Свежите супергерои “ се показва в това, че взехме решение да брандираме една категория, в която рядко и мъчно изпъкват марки и да я създадем ясно обвързвана с Kaufland. Потребителските настройки и държанието на клиентите бе основата, от която тръгнахме. „ Свежите супергерои “ е акция, създадена у нас и в нейния фокус стоят българските консуматори. Често споделяме, че Kaufland България може и да е с немски корени, само че е с българско сърце. Естествено, потребителите в цяла Европа имат общи черти – всеки човек желае най-хубавото за себе си и своето семейство без значение къде се намира по света. Нашата марка просто спомага на потребителите в тази тяхна цел.

Интервю: Габриела Беличовска

Продължава на идната страница
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР